«Οι προκλήσεις και οι εκβιασμοί του Θεσσαλικού λαού δεν θα περάσουν»

Τονίζει το ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2023 17:35

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στη Λάρισα, η Τομεακή Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ σε σχόλιό της σημειώνει τα ακόλουθα:

«Προκαλεί τις αντοχές του λαού της περιοχής ο Πρωθυπουργός, με τις δηλώσεις που έκανε επισκεπτόμενος τη Λάρισα. Κι αυτό γιατί έναν και πλέον μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η πλειοψηφία των πληγέντων δεν έχει δει ούτε ένα ευρώ για αποζημιώσεις, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις από τις κυβερνητικές κουστωδίες που βρέθηκαν «στον τόπο του εγκλήματος».
Χιλιάδες πλημμυροπαθείς στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, στον Άγιο Θωμά, στη Νέα Σμύρνη, στη Φαλάνη, στον Άγιο Γεώργιο και αλλού προσπαθούν να ξαναστήσουν το σπιτικό τους ή τα μαγαζιά τους με χρήματα από την τσέπη τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νέα χρέη και υποχρεώσεις, που αργά ή γρήγορα θα «σκάσουν» στα χέρια τους. Δεν έχουν δοθεί ούτε καν τα ψίχουλα των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή.
Η προκλητική εγκατάλειψη των πληγέντων συνοδεύεται και από μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους, υποδομές, αγροτική οδοποιία, σχολεία, Κέντρα Υγείας και αλλού, ενώ πολλές περιοχές ακόμη βρίσκονται χωρίς πόσιμο νερό. Την ίδια ώρα απουσιάζει η ουσιαστική συζήτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και της Λάρισας, υπάρχει αρνητική στάση σε συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι μαζικοί φορείς. Δεν πρόκειται, βέβαια, για «ανευθυνότητα» ή «έλλειψη συντονισμού», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την Κυβέρνηση και την περιφερειακή διοίκηση, αλλά για συνέχεια της ίδιας «επιλεκτικής» ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού, που οδήγησε στις μεγάλες καταστροφές και τώρα αφήνει στη μοίρα τους τα ξεσπιτωμένα νοικοκυριά.
Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων στη Συνέντευξη Τύπου για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός συνέδεσαν την ταχύτητα των (όποιων) αποζημιώσεων με το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής...
Ως εδώ με την κοροϊδία! Για τους πληγέντες και συνολικά τον λαό της Θεσσαλίας δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο από την άμεση λήψη μέτρων στήριξης και αποκατάστασης, καταβολή αποζημιώσεων στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Αυτά θα τα επιβάλλει ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση και τον αγώνα του.
Ο λαός της περιοχής έχει την ευκαιρία να απορρίψει τους κυβερνητικούς και κάθε λογής άλλους εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα μπροστά στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, καταδικάζοντας με λευκό ή άκυρο στην κάλπη της Περιφέρειας και τους δύο υποψηφίους, που αποδεδειγμένα θα υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως μακρύ χέρι του κράτους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass