Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2023 15:14

Εκδηλώσεις μνήμης σε Γαλήνη και Πλατύκαμπο

Εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο από την εκτέλεση των δημοτών Γαλήνης και Πλατυκάμπου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.
Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου και Αγίου Χαραλάμπους. Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων στις 10:30 π.μ. στο Ηρώο Πεσόντων στη Γαλήνη και στη συνέχεια, στις 11:30 π.μ., τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στον Πλατύκαμπο.

 

Συνέλευση Ιδιοκτητών Συνεργείων
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνεργείων Ν. Λάρισας καλούν τα μέλη τους στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου -Κάρλας 10- σήμερα Πέμπτη και ώρα 19:00. Υπάρχουν πολλά και σοβαρά θέματα συζήτησης και πρέπει να παρθούν αποφάσεις, οπότε η παρουσία των μελών κρίνεται απαραίτητη.

 

Εκλογές στον Σύλλογο «Φιλότης»
Ο Ανθρωπιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Φιλότης» θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, τις ώρες 18.00-20.00, στο αίθριο του «Φρουρίου» Λάρισας. Πριν τη διεξαγωγή των εκλογών θα πραγματοποιηθεί η τακτική Συνέλευση των μελών του.

 

Σε εκλογική τροχιά η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας
Η Ομοσπονδία Kτηνοτρό-φων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 μ., στο κινηματοθέατρο «Mαξίμ», στον Τύρναβο, με θέματα τον απολογισμό της θητείας, την αλλαγή καταστατικού και τη διενέργεια εκλογών.

 

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ  Λάρισας
Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας, ενόψει της Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 21 Οκτωβρίου, σχετικά με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για τα επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα.

 

Εκλογές Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας
Αρχαιρεσίες θα διενεργηθούν στον Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και Περιχώρων την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, από 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, από 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44) και είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

 

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης
Η 11η ΤΟ.Μ.Υ. Φιλιππούπολης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνει μία ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και τις ώρες 10.00 - 14.00, στον αίθριο χώρο του Gaea (πρώην εμπορικό κέντρο).

 

Εκλογές στο Δημοτικό ΚΑΠΗ Αγιάς
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού ΚΑΠΗ Αγιάς θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, από τις 8:30 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.
Το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο. Τα μέλη του ΚΑΠΗ που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, μπορούν να το κάνουν έως τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες – υποψηφιότητες στα τηλέφωνα: 6942-796.937 (Δανιήλ Αντωνία), 6945-245.613 (Ανδρίτσιος Βασίλειος).

 

Θεία Λειτουργία στον Αγιο Συμεών Γερακαρίου
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, στις 7:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Συμεών του Μονοχίτωνος και Ανυπόδητου, ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από το Γερακάρι, στον δρόμο προς Αγιά.

 

 

Αιμοδοσία Αλληλεγγύης

ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Αιμοδοσία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης οργανώνει η Επιτροπή της Τράπεζας Αίματος Τσαριτσάνης, την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στην αίθουσα της Κοινότητας Τσαριτσάνης, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. Σε μήνυμά της η Τράπεζα Αίματος Τσαριτσάνης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και σημειώνει τα εξής: «Προσκαλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, με την κάρτα αιμοδοσίας και παρέα μ’ έναν φίλο/-η, υποψήφιο/-α, εθελοντή/-τρια, να δώσουν αίμα, να δώσουν ζωή για τους συνανθρώπους που τό ‘χουν ανάγκη. Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή, ιδιαίτερα, τώρα. Δείχνουμε έμπρακτα ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

 

Μεταθέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού
ΠροσωπικούΞεκίνησε η υποβολή αιτήσεων μεταθέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)σχολικού έτους 2023-2024.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως 31 Οκτωβρίου και ώρα 3 το μεσημέρι μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).
Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων, εκτός από τις αμοιβαίες, για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 10 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται χωρίς να αναγράφονται προτιμήσεις οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ που δεν έχουν οριστική τοποθέτηση και αιτήσεις βελτίωσης θέσης εντός της ίδιας περιοχής από ΣΜΕΑΕ σε ΣΜΕΑΕ ή εντός του ίδιου ΣΔΕΥ.Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν, επίσης, να ενημερωθούν για την εγκύκλιο μεταθέσεων από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμούhttp://www.minedu.gov.gr και από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

 

Αγρυπνία στον Ναό Αγίων Πάντων

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, από τις 20.30 έως τις 00.30, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, ο οποίος βρίσκεται εντός του Χαρισείου Ιδρύματος για την εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, ενώ στο τέλος θα διαβαστούν και κόλλυβα κεκοιμημένων.
Το Χαρίσειο Ίδρυμα βρίσκεται στον δρόμο Λαρίσης – Τρικάλων μετά τη στροφή του ANIMUS (αριστερά).

 

Αγρυπνία στη μνήμη του Αγ. Γερασίμου

ΣΤΟΝ ΑΕΤΟΛΟΦΟ ΑΓΙΑΣΣήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 20:30 το βράδυ, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αετολόφου. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την ακολουθία του Εσπερινού, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Θα αναχωρήσει και λεωφορείο από τη Λάρισα (Πληροφορίες: κα Άννα, 6974-931.434).

 

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 9.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη των Αγίων Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και Αρτεμίου, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την ακολουθία του μικρού αποδείπνου, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass