Καθυστερεί η καταβολή αρωγής στους πλημμυροπαθείς

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2023 16:49

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προς την υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με θέμα την καθυστέρηση καταβολής της κρατικής αρωγής στους πλημμυροπαθείς του θεσσαλικού κάμπου.

Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με ενημέρωση πλημμυροπαθών κατοίκων του θεσσαλικού κάμπου, πολλοί είναι οι κάτοικοι που δεν έχουν λάβει ακόμη τη σχετική κρατική βοήθεια. Συγκεκριμένα, η Πολιτεία είχε υποσχεθεί να καταβάλλει το ποσό των 6.600 ευρώ για την αντικατάσταση οικοσκευών και για τις πρώτες ζημιές στις καταστραμμένες κατοικίες τους. Μας μετέφεραν οι ως άνω τα ονόματα αρκετών οικισμών από τους νομούς της Θεσσαλίας που δεν έχουν λάβει όλοι οι πληγέντες κάτοικοι τη σχετική κρατική αρωγή.
Ενδεικτικά, μερικοί από τους οικισμούς είναι οι εξής: α) Νομός Καρδίτσας: οι οικισμοί Βλοχός και Μεταμόρφωση, β) Νομός Τρικάλων: οι οικισμοί Γεωργανάδες, Κλοκοτός, Φαρκαδόνα, Μεγάλα Καλύβια, Κεραμίδι, γ) Νομός Λάρισας: οι οικισμοί Αρμένιο, Νίκη, Σωτήριο. Τονίζουν οι ως άνω ότι διαπιστώθηκε πως κάτοικοι χωριών που δεν υπέστησαν ζημιές έχουν λάβει ποσό αποζημίωσης, ενώ άλλοι που «κολυμπούν» στις λάσπες δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι να ξεπεραστούν άμεσα όλες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε να λάβουν τη σχετική κρατική βοήθεια πριν από τον επερχόμενο χειμώνα που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις ζωές τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να καταβληθεί άμεσα το ποσό της κρατικής αρωγής στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass