Οικονομική ενίσχυση 75.000 ευρώ στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2023 17:05

Επίσκεψη μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, Συνοδικού Μέλους και Εκπροσώπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων εξέφρασε την ολόθυμη συμπαράσταση και βαθιά συμπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών του Σώματος της Ιεράς Συνόδου προς τον μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, καθότι, όπως είναι πλέον γνωστό σε όλους, το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω Μητροπολιτικής Περιφερείας επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.
Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του γνωστοποίησε την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την άμεση χορήγηση προς την τοπική Εκκλησία του χρηματικού ποσού των 75.000  ευρώ.
Το ποσό αυτό προέρχεται από τη δισκοφορία της 14ης Σεπτεμβρίου ε.έ., όσο και από αυτοπροαίρετες προσφορές λοιπών Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου αρμοδίως και με κάθε λεπτομέρεια για την επικρατούσα κατάσταση, καθώς επίσης για τις ενέργειες της Μητρόπολης «με σκοπό την πολλαπλή στήριξη και ανακούφιση -ει δυνατόν- όλων των πληγέντων αδελφών μας».
Το προσφερόμενο ποσό, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα διαχειρισθεί με κάθε διαφάνεια και θα διατεθεί προκειμένου, να καλυφθεί μέρος των εξόδων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητρόπολης.
«Στο σημείο αυτό οφείλουμε να δώσουμε «λόγο παντί τω αιτούντι», ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα το Γενικό Φιλόπτωχο βρίσκεται κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας αναλαμβάνοντας τη σίτιση και την ένδυσή τους, τη δωρεάν διάθεση κρεβατιών, στρωμάτων, ειδών κλινοστρωμνής, καθαριστικών παντός τύπου, ειδών διατροφής μακράς διαρκείας, γραφικής ύλης για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς επίσης ενίσχυσε οικονομικά αυτούς, αλλά και μοίρασε ζωοτροφές για τη σίτιση των εναπομεινάντων ζώων του θεσσαλικού κάμπου και τέλος ικανή ποσότητα λιπάσματος».
Στο τέλος της συνάντησης, ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος παρακάλεσε τον μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αλλά και του ιερού κλήρου και των κατοίκων της Ιεράς Μητροπόλεως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες, αξιότιμα μέλη της εκφράζοντας «πάλιν και πολλάκις» την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για όλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass