«Να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νίκαια»

ΖΗΤΑ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2023 13:47

«Να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νίκαια, να στελεχωθεί με επιπλέον μόνιμο προσωπικό και να παύσει κάθε ενέργεια η οποία οδηγεί στην ερημοποίηση και στην απαξίωση του Δήμου Κιλελέρ, προς όφελος των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων» ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Κιλελέρ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Νίκαια, είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης του 2020 που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή» καθώς και η περαιτέρω «απελευθέρωση» της αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Όπως μάλιστα ομολόγησε ο τότε υπουργός Οικονομικών, στη συζήτηση στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ έρχεται σε συνέχεια της παλαιότερης αντίστοιχης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση (δήθεν «απελευθέρωση») κρίσιμων υπηρεσιών όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κ.λπ. υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Το συγκεκριμένο ταχυδρομικό κατάστημα, που λειτουργεί με 2 υπαλλήλους, εξυπηρετεί και παρέχει υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και δη σε ηλικιωμένους και ανήμπορους κατοίκους. Για τις οποιεσδήποτε συναλλαγές τους με φυσική παρουσία, από εδώ και στο εξής είναι υποχρεωμένοι να διανύουν επιπλέον χιλιόμετρα πηγαίνοντας σε καταστήματα που βρίσκονται στη Λάρισα. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες στους κατοίκους ολόκληρου του Δήμου Κιλελέρ και, σαν να μην έφταναν οι πρόσφατες πλημμύρες, οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των χωριών με άμεσο αποτέλεσμα την ερημοποίηση της περιοχής.
Η απόφαση για το κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος της Νίκαιας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η Δημοτική Αρχή βλέπει τις χρήσιμες για το λαό υπηρεσίες να κλείνουν η μία μετά την άλλη, άλλοτε τράπεζες και τώρα το ταχυδρομείο, ανήμπορη να αντιδράσει αφού αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που αποδέχεται και υπηρετεί. Ας σταματήσουν οι εκπρόσωποί της να παριστάνουν τους έκπληκτους, ζητώντας κατόπιν εορτής επανεξέταση της απόφασης της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, γιατί γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων και μονάδων διανομής πανελλαδικά σημαίνει μείωση του μόνιμου προσωπικού, απολύσεις συμβασιούχων, μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς και γενικά χειροτέρευση των όρων εργασίας.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κιλελέρ καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με τις επιλογές που απαξιώνουν τον τόπο μας και να εκφράσουν τη δίκαιη αγανάκτησή τους συλλογικά και οργανωμένα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass