Κι όμως το παζάρι θα γίνει...

ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2023 13:00

Στροφή 180 μοιρών καταγράφηκε από τη Δημοτική Αρχή Λάρισας για το θέμα της διεξαγωγής του Παζαριού της πόλης και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να γίνει με καθυστέρηση περίπου ενάμιση μήνα. Ενώ κάθε χρόνο γίνεται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Νεάπολης, φέτος κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς οι πλημμύρες ανέτρεψαν τα όποια σχέδια, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει. Όλο αυτό το διάστημα, όμως, οι ξύλινες παράγκες σε ένα μεγάλο τμήμα του σημείου δεν είχαν ξηλωθεί και υπήρχαν έντονες φήμες για το ότι τελικά θα γίνει. Αυτές τις φήμες επιβεβαίωσε χθες το μεσημέρι στο περιθώριο των χθεσινών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λάρισας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης δήλωσε πως «είναι μια συζήτηση για την οποία έχω ενημερώσει και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, κ. Θανάση Μαμάκο. Η άποψή μου είναι πως πρέπει να γίνει και τα χρήματα να διατεθούν στον λογαριασμό για τους πλημμυροπαθείς. Νομίζω πως είναι υποχρέωση του Δήμου να στηρίξουμε, πέρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Το παζάρι αποδίδει στον Δήμο ένα σημαντικό ποσό που μπορεί να πάει στον λογαριασμό αυτόν που θα διαχειριστεί η επόμενη Δημοτική Αρχή».
Για το πότε μπορεί να συμβεί αυτό, είπε πως «τα παζάρια αυτήν τη στιγμή συνεχίζονται σε όλη τη χώρα. Νομίζω πως υπάρχει ένα κενό μετά τις 3 Νοεμβρίου και η άποψή μας είναι γίνει τότε». Για το αν θα υπάρξει συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε ότι «υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και παραμένει για τη λειτουργία του παζαριού. Αυτό που υπήρξε ήταν η αναστολή της δημοπρασίας που αφορούσε τις λεγόμενες παράγκες. Άρα, θα προχωρήσει».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Αντιδράσεις, ωστόσο, καταγράφονται από τον εμπορικό κόσμο για την απόφαση αυτή. Χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος σχολιάζοντας την εξέλιξη στην «Ε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται περί «παράλογης στάσης», καθώς πριν λίγο διάστημα ο ίδιος ο Δήμαρχος τους είχε διαβεβαιώσει περί του αντιθέτου. Στις αρχές του Οκτώβρη ο ΕΣΛ είχε δημοσιοποιήσει την επιστολή προς τον κ. Καλογιάννη, η οποία ανέφερε τα εξής: «Μετά και την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε ανεπανόρθωτα την πόλη μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ως Εμπορικός Σύλλογος και εκπροσωπώντας την αγορά της Λάρισας, θεωρήσαμε πολύ ορθή την απόφασή σας για τη μη λειτουργία της εμποροπανήγυρης για φέτος, λόγω ειδικών συνθηκών.
Πάντα ως φορέας ήμασταν αρνητικοί ως προς τον θεσμό αυτόν, αλλά ειδικά φέτος τασσόμαστε πολύ περισσότερο υπέρ αυτής της πάγιας θέσης, καθώς με μία νεκρή αγορά, με μηδενικό αγοραστικό ενδιαφέρον και την αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι τον χειμώνα που μας έρχεται, μία πιθανή λειτουργία του παζαριού θα ήταν καταστροφική για πολλούς Λαρισαίους εμπόρους.
Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, υπάρχουν έντονες φήμες και πολιορκούμαστε καθημερινά από δεκάδες τηλεφωνήματα, ότι το παζάρι τελικά θα γίνει κανονικά στο άμεσο μέλλον και αυτό έχει αναστατώσει και ανησυχήσει πολλούς εμπόρους.
Για να σταματήσει, λοιπόν, όλη αυτή η παραφιλολογία γύρω από το θέμα αυτό, θα θέλαμε άμεσα την έγγραφη απάντηση και διαβεβαίωσή σας, ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, για να μπορέσουμε και εμείς μετά από σχετική δημοσιοποίηση της απάντησής σας να καθησυχάσουμε τους επαγγελματίες που αγωνιούν».
Η Δημοτική Αρχή, μάλιστα, είχε απαντήσει τα εξής: «Με αφορμή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, προς τον δήμαρχο Λαρισαίων, για φήμες που κυκλοφορούν, περί λειτουργίας του παζαριού της Λάρισας εντός του Οκτωβρίου, η Δημοτική Αρχή απαντά ότι «αποφάσισε τη ματαίωση του παζαριού και παραμένει στην απόφασή της».
Σημείωνε, επίσης, ότι «οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, εμπίπτει στη σφαίρα των ψευδών ειδήσεων, ανάλογων με εκείνες που μιλούσαν για διοργάνωση συναυλίας, ενώ το παζάρι είχε ήδη ματαιωθεί με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων. Ας μείνουμε όλοι προσανατολισμένοι στις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου και όχι στις φήμες που κυκλοφορούν» κατέληγε η απάντηση. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά υπάρχει ανατροπή...             

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass