Δειγματοληψίες σε Τέμπη και Κουλούρι

ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΙΧΝΗ ΤΗΣ 57ης ΕΠΙΒΑΤΙΔΑΣ * ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΣΕ * ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 21ΧΡΟΝΟΥ ΙΑΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2023 15:32

Με δειγματοληψίες, τόσο από τα Τέμπη όσο και από τα κουφάρια των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών, ο εφέτης - ανακριτής Σωτ. Μπακαΐμης συνεχίζει την έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Χημικοί, πραγματογνώμονες και αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας στις 9 σήμερα το πρωί θα βρεθούν στα Τέμπη, προκειμένου να λάβουν δείγματα από το έδαφος, ενώ στη συνέχεια το ίδιο θα πράξουν και στο Κουλούρι, όπου φυλάσσονται μηχανές και βαγόνια, δείγματα τα οποία θα υποβληθούν σε περαιτέρω χημικές εξετάσεις, προκειμένου να εξεταστούν διαστάσεις όπως για παράδειγμα αυτή που ανέδειξε η Επιτροπή των ιδιωτών εμπειρογνωμόνων με τον εντοπισμό της ουσίας ξυλόλιο.
Πρόκειται για μία ακόμα ανακριτική πράξη του κ. Μπακαΐμη, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα, που, μεταξύ άλλων, θέτει η πλευρά του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες εργαζόμενοι της Hellenic Train, αλλά και στελέχη του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα σχετικά με το φορτίο της Εμπορικής Αμαξοστοιχίας.
Από την έρευνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας είχε προκύψει ότι η εμπορική, μεταξύ άλλων, μετέφερε λαμαρίνες, ζωοτροφές, αλκοολούχα ποτά, συμπληρώματα διατροφής κ.ά., ωστόσο είχε γίνει λόγος (σ.σ. κατατέθηκε και ερώτηση στη Βουλή) για «παράνομο» φορτίο με αφορμή και τη φωτιά που ακολούθησε της μετωπικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. Για τον ίδιο λόγο έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και το καταγραφικό προκειμένου να ανακτηθεί το βίντεο από τη φόρτωση εμπορευμάτων στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ
Στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένη η απόφαση του κ. Μπακαΐμη να γίνει ένας ακόμα έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας για τον τυχόν εντοπισμό ιχνών που να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση της 57ης νεκρής, της επιβάτιδας που δεν βρέθηκε ποτέ.
Σήμερα, επίσης, τον κ. Μπακαΐμη αναμένεται να επισκεφθεί ο συνήγορος, αλλά και ο πατέρας του 21χρονου φοιτητή από τον Βόλο, Ιάσονα – Γεράσιμου. Του μοναδικού επιζώντα – επιβάτη του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, ο οποίος από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο Κέντρο των ΗΠΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ
Να σημειωθεί, τέλος, ότι με την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ έκλεισε χθες ο κύκλος των απολογιών πρώην στελεχών του ΟΣΕ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για τα ίδια κακουργήματα και πλημμελήματα, με βάση τα οποία παραμένουν προφυλακισμένοι ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής. Ο πρώην αναπλ. διευθύνων σύμβουλος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όριο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass