Υστατη προσπάθεια για τα ΕΛΤΑ Νίκαιας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ *ΑΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ *ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ *ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2023 17:49

Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται στην τοπική κοινωνία της Νίκαιας, αλλά και των χωριών της ευρύτερης περιοχής, στον Δήμο Κιλελέρ, με στόχο να μην κλείσει οριστικά το κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) στη Νίκαια.

Προχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής με την τοπική κοινότητα και αποφασίστηκε η σύνταξη επιστολής προς την κεντρική διεύθυνση των ΕΛΤΑ, προς τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και προς τους βουλευτές του νομού Λάρισας, στην οποία θα προτείνεται η δωρεάν παραχώρηση στέγης στα ΕΛΤΑ, από τον Δήμο Κιλελέρ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αυτό που τονίστηκε απ’ όλους είναι το γεγονός πως αρκετός κόσμος από δεκάδες χωριά θα ταλαιπωρηθεί, και κυρίως οι ηλικιωμένοι, καθώς καλούνται να φτάνουν μέχρι το κέντρο της Λάρισας για να εξυπηρετηθούν. Αυτό διότι πλέον το πιο κοντινό κατάστημα των ΕΛΤΑ θα είναι αυτό της οδού Παπαναστασίου στη Λάρισα.
Επίσης υπογραμμίστηκε πως πλέον ο μοναδικός Δήμος όλου του νομού Λάρισας, που δεν θα έχει κατάστημα ΕΛΤΑ στην έδρα του, είναι αυτός του Κιλελέρ.
Πριν κλείσει το κατάστημα στη Νίκαια ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος είχε μια σειρά επαφών τόσο με τα ΕΛΤΑ, όσο και με τον Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου, αλλά δεν απέφεραν καρπούς, καθώς η απόφαση δεν άλλαξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των εργαζομένων, είχαν λάβει διαβεβαιώσεις πως θα υπάρχει ένα κατάστημα σε κάθε Δήμο. Κάτι τέτοιο όμως πλέον δεν ισχύει, καθώς το ανέτρεψε η απόφαση να κλείσει το κατάστημα της Νίκαιας.
Στη Νίκαια υπήρχαν δύο υπάλληλοι. Κατά πάσα πιθανότητα ο ένας θα μεταφερθεί στη μονάδα διανομής της Λάρισας και από εκεί θα ξεκινάει το δρομολόγιο προς τη Νίκαια, ενώ η άλλη υπάλληλος θα μεταφερθεί στο κεντρικό κατάστημα στη Λάρισα, για να δουλέψει απόγευμα.
«Ο στόχος είναι να λειτουργεί απόγευμα το κατάστημα στη Λάρισα» σημείωναν εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στην «Ε». Παράλληλα, όμως οι ίδιοι θέτουν την εξής ερώτηση: «Πώς θα εισπράξει τη σύνταξη ένας άνθρωπος από κάποιο χωριό ή πώς θα πληρώσει και θα στείλει δέμα;» εννοώντας πως θα δυσκολευτεί να φτάσει στην καρδιά της Λάρισας για να κάνει αυτή τη δουλειά.
Να σημειωθεί πως ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου κατέθεσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τα προβλήματα που προκαλούνται στην καθημερινότητα των πολιτών, από την αιφνίδια και χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, επικείμενη αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων ακόμη 41 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το κατάστημα στη Νίκαια Λάρισας.
Να σημειωθεί ότι πρώτος κατήγγειλε το θέμα, πριν λίγες μέρες, με δηλώσεις του στην «Ε», ο επικεφαλής της παράταξης «Με όραμα για το Κιλελέρ», κ. Γιάννης Ζαχαριάς, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε ακολούθως και η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλελέρ.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass