«Σίριαλ» το Παζάρι...

…§ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ * ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2023 18:00

Σε «σίριαλ» με πολλά επεισόδια και ανατροπές έχει μετατραπεί η απόφαση για το αν θα γίνει τελικά ή όχι το Παζάρι της Λάρισας.  Ως γνωστόν η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη που γίνεται κάθε χρόνο στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ακυρώθηκε φέτος λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες, τόσο στον Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία.

Ωστόσο και παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις που έχουν προηγηθεί από τη δημοτική αρχή, για οριστική ακύρωση της διοργάνωσής του, μόλις πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ανακοίνωσε πως θα γίνει το Παζάρι και μάλιστα με πιθανή ημερομηνία λειτουργίας του, την 3η Νοεμβρίου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως τα έσοδα του Δήμου θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς.
Κάτι τέτοιο προκάλεσε τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου και εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση. Χθες το πρωί μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της πόλης και μάλιστα έγινε και συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη. Λίγο μετά τη σύσκεψη από την πλευρά του δημάρχου κ. Καλογιάννη έγινε γνωστό ότι σήμερα θα ανακοινωθεί οριστικά η απόφαση της δημοτικής αρχής για το Παζάρι.
Ωστόσο από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος δήλωσε πως η θέση του Εμπορικού Συλλόγου είναι αμετακίνητη και γνωστοποίησε πως περιμένει την οριστική απόφαση «για το αν το θέμα θα πάει στην επόμενη δημοτική αρχή για ψήφισμα ή θα μείνει ως έχει».
Διευκρίνισε επίσης ότι «η συζήτηση έγινε γύρω από τα συμφέροντα της πόλης. Εμείς λέμε να μην γίνει το Παζάρι φέτος γιατί είναι λίγο πριν την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών».
ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Αίσθηση εν τω μεταξύ έχει προκαλέσει η τοποθέτηση δύο αντιδημάρχων για το θέμα του Παζαριού.
Η μία είναι του κ. Θεόδωρου Καφφέ (Καθαριότητας) που ανέφερε σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «όσοι σκέφτονται να αναβιώσουν το γύφτικο παζάρι στην πόλη του πολιτισμού και της «δια βίου μάθησης κ.λ.π.» κάνουν λάθος. Καλύτερα να πάνε στις εργατικές κατοικίες, στον Άγιο Θωμά και αλλού, να ρωτήσουν τι χρειάζονται. Εγώ δεν θα πάρω μετά από σκέψη βέβαια. Διαφωνώ. Η απόφαση είναι δεδομένη για φέτος. Δεν γίνεται Παζάρι».
Από την πλευρά του ο κ. Ντίνος Διαμάντος (Βιώσιμης Κινητικότητας) τοποθετήθηκε επίσης με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «παζάρια με την αξιοπιστία δεν γίνονται.
Μαζί με την τοπική κοινωνία - τοπική αγορά μπορούμε να συμφωνήσουμε».
Διευκρινίζει μάλιστα ότι «η λειτουργία φέτος ως μετατιθέμενου χρονικά του Παζαριού δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει ούτε στοιχείο κοινωνικής διαίρεσης, αλλά ούτε και απόστασης της Δημοτικής μας αρχής από την τοπική κοινωνία.
Ούτε φυσικά και επιβεβαίωσης προεκλογικών “φημών” για τις οποίες κάποιοι έχουν ευθύνη που διέρρευσαν και τις οποίες η Δημοτική αρχή κατηγορηματικά διέψευσε.
Μοναδική περίπτωση νέας απόφασης μετατιθέμενης λειτουργίας του Παζαριού μέσα στον Νοέμβριο είναι η συμμετοχή της τοπικής αγοράς στην απάλυνση μίας δυσμενούς κατάστασης που αντιμετωπίζει ήδη με παράπλευρες απώλειες λόγω της πλημμύρας, αφού είναι ήδη μία νεκρή αγορά, με μηδενικό αγοραστικό ενδιαφέρον και την αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι τον χειμώνα που μας έρχεται».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass