Εντατικοποίηση ρυθμών καταβολής των αποζημιώσεων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, Κ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2023 15:23

«Η άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά και η στήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία από τη θεομηνία Daniel αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κ. Τριαντόπουλο
Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και το αμέριστο ενδιαφέρον του, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνδρομή του Υφυπουργού στο μέτωπο των αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πορεία της καταβολής των αποζημιώσεων. Ο κ. Κέλλας, έπειτα και από επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα με κατοίκους των πληγεισών περιοχών και διαμαρτυρίες αυτών, ενημέρωσε τον κ. Τριαντόπουλο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των αποζημιώσεων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, στις συνοικίες του Αγίου Θωμά και της Νέας Σμύρνης, καθώς και στην περιοχή του ΑΤΑ, όπου πολλοί είναι οι κάτοικοι που δεν έχουν λάβει ακόμα την ενίσχυση της Πολιτείας για την πρώτη στεγαστική συνδρομή, που προβλέπεται, σημειώνοντας ότι «τα σπίτια των περισσοτέρων από τους κατοίκους της περιοχής έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, με το κόστος του καθαρισμού και της αποκατάστασής τους να είναι δυσβάσταχτα». Ειδική μνεία έκανε ο κ. Κέλλας και στους κατοίκους του Σωτηρίου, του Αρμενίου, της Νίκης και του Ευιδρίου, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» χωριά, τονίζοντας στον κ. Υφυπουργό ότι πολλοί είναι οι αγρότες, που δεν έχουν λάβει ούτε τη στεγαστική συνδρομή, ούτε την κρατική αρωγή για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Ενεχείρισε, δε, στον Υφυπουργό λίστα πολιτών, που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα, με τα ΑΦΜ τους, ώστε το Υπουργείο να προβεί στον απαραίτητο έλεγχο. Μάλιστα, o κ. Κέλλας σημείωσε στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες σε περιοχές των Φαρσάλων, που δεν έχουν λάβει όσα δικαιούνται για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον «Ιανό».
Ο κ. Τριαντόπουλος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον κ. Κέλλα ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από το Υπουργείο, αλλά και από την Κυβέρνηση συνολικά, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο πιο σύντομο διάστημα και να στηριχθούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη, τόσο στον νομό της Λάρισας, όσο και σε όλη τη Θεσσαλία.
Ανέφερε, επίσης, ότι για το κόστος καθαρισμού των υπογείων και των ισογείων δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη παροχής αποζημίωσης. Όσον αφορά για τα υπόγεια, ο κ. Υφυπουργός, σημείωσε ότι προβλέπεται περιορισμένη αποζημίωση, υπό προϋποθέσεις, για τα λεβητοστάσια κ.λ.π..
Για δε την κρατική αρωγή για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες (2.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα), επισήμανε ότι θα πρέπει οι αγρότες να έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.
Για το στεγαστικό επίδομα για τις κατοικίες, που έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινες ή κόκκινες, ανέφερε ότι δύναται να δοθεί παράταση έως 2 έτη. Τέλος, δεσμεύτηκε να εξετάσει τις περιπτώσεις των πολιτών, τα ονόματα των οποίων του επεδόθησαν.
Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, ώστε η στήριξη των Θεσσαλών να είναι άμεση, δίκαιη και ουσιαστική, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή ο Χρήστος Κέλλας, δήλωσε ακόμα:
«Συζητήσαμε με τον φίλο, Υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο για την εντατικοποίηση, κατά το δυνατόν, των διαδικασιών απόδοσης των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, σε όσους τις δικαιούνται, έτσι, ώστε, να καταφέρουν, σιγά-σιγά αυτοί οι άνθρωποι να ορθοποδήσουν. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, «το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους, είτε να καταστρέφονται είτε να παθαίνουν μεγάλες ζημιές και θα είναι δίπλα τους άμεσα». Αυτή ακριβώς την υπόσχεση σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass