Το σχολείο απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ERASMUS ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2023 16:08

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου συμμετείχε πρόσφατα σε τρία προγράμματα επιμόρφωσης με θέμα «Στρατηγικές και δεξιότητες μάθησης για τους εκπαιδευτικούς» και «Ευτυχισμένοι εκπαιδευτικοί, καλύτεροι μαθητές» που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και με θέμα: «Κινητοποίηση των μαθητών με καινοτόμες στρατηγικές μάθησης» στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο: «School against consequences of the pandemic» («Το σχολείο απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας»). Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Θεόδωρος Νταφούλης, Παναγιώτης Βογιατζής, Μαρία Κοθρά, Ιωάννα Χιώτογλου, Κατερίνα Σταυροθεοδώρου, Ηλίας Λούκας, Βασιλική Γώγου και Μαριάννα Γεωργιάδη.
Στόχος των σεμιναρίων ήταν η υιοθέτηση νέων στρατηγικών σκέψης και διδασκαλίας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μαθητών με τη χρήση εργαλείων της ψηφιακής τεχνολογίας και της πληροφορικής, καθώς και η προώθηση επίλυσης προβλημάτων μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου. Επιπλέον στόχος ήταν η αξιοποίηση της θετικής εκπαίδευσης ως μέσο βελτίωσης της απόδοσης των μαθητών, ειδικά της ψυχικής υγείας μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, μετά την πανδημία και τις επιβαρύνσεις που αυτή προκάλεσε, η ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων σε θέματα διαφορετικότητας, όπως επίσης και ο εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας με νέα μοντέλα διδακτικής προσέγγισης.
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε περίοδο που δεν γινόταν μαθήματα στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης, να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια επισκεπτόμενοι Μουσεία και χώρους εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, να συνεργαστούν και ν’ ανταλλάξουν καλές πρακτικές και εμπειρίες με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μετά την επιστροφή τους στο σχολείο οι παραπάνω εκπαιδευτικοί οργάνωσαν ενημερωτική δραστηριότητα για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αλλά και για εκπαιδευτικούς όμορων σχολείων, με την παρουσία της συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης, κ. Ηρώς Οικονομάκη, και επιδίωξαν διάχυση των νέων τους γνώσεων και εμπειριών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass