Αποκαθιστούν ζημιές από τις θεομηνίες

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ Δ.Ε. ΑΡΜΕΝΙΟΥ - ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 13:20

Συνεχίζονται με μηχανήματα έργου οι εργασίες και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες του προηγούμενου μήνα στις δημοτικές ενότητες Αρμενίου και Κιλελέρ.

Τεχνική υπηρεσία του Δήμου με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, στο Σωτήριο, την κοινότητα η οποία δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθαρίζονται περιμετρικά τα ρέματα και εντός του οικισμού οι δημόσιοι δρόμοι, οι πλατείες, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και συλλέγονται οι κατεστραμμένες οικοσκευές.
Στο Αρμένιο μηχανήματα έργου επιχειρούν για τον καθαρισμό του ρέματος πλησίον της εκκλησίας της Παναγίας το οποίο είναι αποδέκτης όλων των όμβριων υδάτων που προέρχονται από τις απορροές του οικισμού. Μαζεύονται επίσης από φορτηγά κατεστραμμένες περιφράξεις οικιών και καθαρίζονται οι δρόμοι από τη λάσπη που συσσωρεύτηκε σε αυτούς.
Στο Αγροκήπιο και στο Μεγάλο Μοναστήρι αποκαθίσταται και καθαρίζεται από φερτά υλικά ο χείμαρρος που διασχίζει τον οικισμό. Να σημειωθεί ότι ήταν τέτοια η ορμή των νερών που παρέσυραν την πεζογέφυρα που οδηγούσε στον χώρο του μνημείου των εκτελεσθέντων πατριωτών του Μεγάλου Μοναστηριού.
Στην Αγναντερή, μηχανήματα βαρέως τύπου αποκαθιστούν τις συνδετήριες οδούς που οδηγούν στην τοπική κοινότητα και προβαίνουν στην αποκατάσταση των γκρεμισμένων γεφυρών.
Στο Κιλελέρ, καθαρίζονται οι δρόμοι από τα φερτά υλικά, κυρίως στην περιοχή μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο και το Ιατρείο της κοινότητας.
Την επιστασία των έργων στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αρμενίου και Κιλελέρ έχουν οι αντιδήμαρχοι Ελένη Ζωιοπούλου και Κώστας Φιλιππούλης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Νίκος Τσιάντος, Δημήτρης Καραμήτρος, Δήμος Βλαΐδης, Θεόδωρος Σκρίμπας, καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι των κοινοτήτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass