Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Νοε 2023 13:23

Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ στον Καράλακα

Το Παράρτημα Λάρισας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ πραγματοποιούν εκδήλωση στη θέση Καράλακας (δρόμος Ροδιάς-Καρυάς) για να τιμήσουν τη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ στην περιοχή ενάντια στα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα.

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Κυριακή 5 Νοέμβρη και ώρα 10.30 π.μ. και περιλαμβάνει ομιλία από το πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Θανάση Σερδένη και κατάθεση στεφανιών. (Η μετάβαση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα).

 

Εκμάθηση Παραδοσιακών Χορών για παιδιά στον Αγιο Νικόλαο Λαρίσης

Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και ζωντανότερα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, ο οποίος δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ιδιομορφία, αλλά και την ιδιοφυΐα ενός λαού. Με τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών ερχόμαστε σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας και γινόμαστε κάτοχοι των ιστορικών, παιδαγωγικών και αισθητικών αξιών, και συμβάλλουμε στη διατήρηση και τη διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης.
Για πρώτη χρονιά, η ενορία του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Αθανάσιο Μαραγκοζάκη, δημιουργεί Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και σας προσκαλεί να συμμετέχετε κι εσείς στον κύκλο του χορού!
Καλούμε όσα παιδιά επιθυμούν, να πλαισιώσουν το τμήμα εκμάθησης Παραδοσιακών χορών της ενορίας μας, κάθε Σάββατο πρωί και ώρα 11:00, στον φιλόξενο χώρο της «ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ», να γνωριστούμε, να εκφραστούμε και να χορέψουμε στους ρυθμούς της πλούσιας παραδοσιακής μας μουσικής.

 

Ερώτηση Κ. Βελόπουλου για τα προβλήματα
των πλημμυροπαθώνΤις κυβερνητικές προθέσεις για την επίλυση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίσουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης διερευνά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
Με ερώτησή του στους αρμόδιους υπουργούς μεταφέρει τις καταγγελίες των πλημμυροπαθών κατοίκων της Γιάννουλης Λάρισας ότι η Κυβέρνηση, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η Δημοτική Αρχή Λάρισας και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας δεν έχουν επιλύσει ακόμη τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς και ερωτά τους υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι.

 

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

Η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με αφορμή τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή, την Τρίτη 7 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Κατσίγρα» της Ιατρικής Σχολής.
Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της Κ.Ε. και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΕΛΜΕ

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΕΛΜΕ Λάρισας θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία τους, στο email της ΕΛΜΕ elmelarisas@ gmail.com έως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023.

 


Διακοπή κυκλοφορίας στην Αλ. Παπαναστασίου

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αποφασίστηκαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν σε απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Αλ. Παπαναστασίου του Δήμου Λαρισαίων και στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Φαρμάκη έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Νικολάου, αύριο Κυριακή 5 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 06:00 - 10:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών φορτοεκφόρτωσης.

 


Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Αύριο Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. (οδός Μανδηλαρά 14), θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο, θεολόγο-διδάσκαλο, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων «Ο Σωτήρ», με θέμα: «Το μεγαλείο της υπομονής». Την εκδήλωση οργανώνει το τμήμα Λάρισας της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων «Η χριστιανική αγωγή».

 

Γιορτάζει ο Αγιος Νεκτάριος

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στον Μητροπολιτικό μας Ναό, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ θα πραγματοποιήσει κήρυγμα από «Θέματα Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Κατήχησης»: «ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία ανάμεσα στις άλλες;». Την ίδια ημέρα στις 9.00 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Την Πέμπτη στις 7.00 το απόγευμα θα ψαλεί η Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο.

 

Συνέλευση του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων

Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας «Κατσαντώνης» θα πραγματοποιήσει για δεύτερη φορά, μετά από μη απαρτία, την ετήσια Γενική Συνέλευσή του σήμερα Σάββατο, στις 11 π.μ. στην αίθουσα διεξαγωγής μαθημάτων χορού (Σκοπάδων και Προφήτη Ηλία, Νεράιδα). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: Απολογισμός 2022-2023. Δράσεις Συλλόγου 2023-2024. Σημειώνεται πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα, τακτικά μέλη του Συνδέσμου (τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945-366.848).

 

Εκλογές στον Σύλλογο «Αγάπη» Δήμου Κιλελέρ

Με τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» του Δήμου Κιλελέρ και στο πλαίσιο της εκλογής νέας διοίκησης, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ θα διεξαχθεί η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση και θα ακολουθήσουν έως τις 13:30 οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Σαρανταλείτουργο στον Αγιο Αχίλλιο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο Ιερό Σαρανταλείτουργο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και θα μνημονεύονται τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας. Οι πιστοί μπορούν να προμηθευτούν έγκαιρα το ΔΙΠΤΥΧΟ από τον Ναό του Αγίου Αχιλλίου και να προσκομίσουν τα ονόματά τους!

 

Συνέλευση Αγιωργητών

Την ετήσια Γενική Συνέλευσή τους πραγματοποιούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαρισαίων Αγιοργητών ν. Καρδίτσας. Η συνέλευση θα γίνεις στις 11 το πρωί στα γραφεία τους (Βενιζέλου 153) με σημαντικά θέματα που αφορούν τον Σύλλογο και τα πεπραγμένα της. Η Διοίκηση λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων και των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει, καλεί όλα τα μέλη και ιδίως τους νέους και νέες να παραστούν στη συνέλευση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass