Βραβεύτηκαν μέλη του Εξωραϊστικού Πλατιάς Αμμου

*ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΑΡΕΤΗ ΒΡΥΩΝΗ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2023 13:18

Έντονο είναι το άρωμα γυναίκας στη διοίκηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Οικισμού της Πλατιάς Άμμου Καρίτσας του Δήμου Αγιάς που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Πλατιά Άμμο.

Η νέα πρόεδρος είναι η Αρετή Βρυώνη που καλείται να αναλάβει την αποστολή να συνεχίσει το έργο του Θανάση Αστ. Δήμκου που κατείχε τον προεδρικό τίτλο επί τριάντα συνεχόμενα χρόνια.  Η σύνθεση του νέου Συμβουλίου έχει ως εξής: Γραμματέας: Ελένη Πάσχου, Ταμίας: Νίκος Μπασδραβάλας, Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Μητσιούλης και Μέλη οι: Κωνσταντίνος Γκανέτσας, Κωνσταντίνος Τσιγάρας, Νικόλαος Τσαπούρης, Θανάσης Αστερίου Δήμκος. Αναπληρωματικά μέλη: Κουζέλας Δημήτριος. Αρβανιτάκης Γιάννης. Μπασδραβάλα Ζέφη. Εξελεγκτική Επιτροπή: Μπαρμπούτης Βασίλης, Χαλιαμπάλιας Ευριπίδης, Γάτσιος Βάιος.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου: «Η Συνέλευση είχε παλμό, ποιότητα, συγκίνηση και ρομαντισμό. Τούτο οφείλονταν στην επέτειο για τα τριάντα ένα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου (1992-2023). Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα δώδεκα μέλη του Συλλόγου που έφυγαν από τη ζωή. Έγινε απονομή βραβείων (αναμνηστικές πλακέτες) σε μέλη του Συλλόγου και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στο Σύλλογο και στον οικισμό. Αποχώρησε από τη θέση του προέδρου ο Θανάσης Αστ. Δήμκος, την οποία κατείχε τριάντα ολόκληρα χρόνια. Επί της ευκαιρίας αυτής ο Θανάσης Δήμκος, πρόσφερε στον κάθε βραβευμένο, το νέο του βιβλίου που έχει τίτλο: «Ιερέας Αθανάσιος Παπαθανασίου- Ο Ήρωας της Βερδικούσιας κατά την Τουρκοκρατία». Οι βραβευθέντες είναι οι κ.κ.: Μέγας Κωνσταντίνος: πρ. Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ντάγκας Νικόλαος: Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Αγιάς. Γιάνναρος Γεώργιος: Αντιδήμαρχος Δήμου Αγιάς.    Τσάκνης Βασίλειος: Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Καρίτσας του Δήμου Αγιάς.Οικονόμου Στέλιος: Νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημ. Ενότητας Καρίτσας του Δήμου Αγιάς. Αρβανιτάκης Γιάννης: Μέλος του Συλλόγου. Δήμκος Θανάσης Αστερίου: Απερχόμενος Πρόεδρος.
Παίρνοντας τον λόγο ο Θανάσης Αστ. Δήμκος, έκανε μια αναδρομή από την ίδρυση του Συλλόγου μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε για τους πρώτους ιδιοκτήτες αγοράς οικοπέδων που εμφανίστηκαν εκεί στις αρχές του 1980, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας - Μακεδονίας και αλλού.
Στην ίδρυση του Συλλόγου το 1992 - στην αποκάλυψη και ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων 11ου και 12ου αιώνα στο όρος των Κελλίων στο κέντρο του οικισμού της Πλατιάς Άμμου, το 2012 και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε πλατεία.
Την ένταξη του οικισμού στο σχέδιο πόλης το 2014, ανέφερε ακόμα πότε έγιναν οι πρώτες τηλεφωνικές συνδέσεις, η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση του οικισμού. Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πλατιά Άμμου το 2014, για την ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων. Τέλος, ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου, που με ζηλευτό τρόπο βοήθησαν ποικιλοτρόπως και σε όλα τα επίπεδα, να σταθεί όρθιος ο Σύλλογος και να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του.
«Ήταν ένα όμορφο ταξίδι που κάναμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, που μας άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις» τόνισε και συμπλήρωσε: «Τώρα αυτός ο κύκλος έκλεισε μετά από 30 χρόνια αγώνων και προσδοκιών. Σειρά έχει η νέα γενιά, για να συνεχίσει το έργο της ανοδικής πορείας του οικισμού μας και της ευρύτερης περιοχής της πανέμορφης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αγιάς».  Μίλησαν ακόμα οι: Κώστας Μέγας - Νίκος Ντράγκας- Χρήστος Τσιαμπαλής- Στέλιος Οικονόμου - Βάσω Αλεξανδρίδου (πρ. βουλευτής) - Βάιος Γάτσιος- Κώστας Τσιγάρας και άλλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass