Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Νοε 2023 14:40

Αμεση σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου

ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Επιστολή προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας απέστειλαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Τάσος Τσιαπλές, Ζήσης Γκαραλιάκος, Βασιλική Μπακάση και Αποστόλης Νάνος) για το γεγονός πως δεν έχουν γίνει συνεδριάσεις το τελευταίο διάστημα.

Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής: «Πέρασαν πάνω από 2 μήνες από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (30/8/2023), χωρίς να συγκαλέσετε νέα συνεδρίαση ούτε τον μήνα Σεπτέμβριο ούτε τον μήνα Οκτώβριο και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία εξήγηση γι’ αυτό.
Την περίοδο μάλιστα αυτή συνέβησαν και συμβαίνουν στη Θεσσαλία πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως οι φονικές πλημμύρες, η πορεία αποκατάστασης των πλημμυροπαθών, η κατάσταση των δημόσιων υποδομών, χωρίς το Περιφερειακό Συμβούλιο να έχει ενημερωθεί και να συζητήσει για όλα αυτά ή για άλλα ζητήματα που τα χειρίζεται μόνη της η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θεωρούμε το γεγονός της μη λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου με ευθύνη δική σας απαράδεκτο.
Με δεδομένο ότι η θητεία του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου τελειώνει στις 31/12/2023, ρωτάμε γιατί δεν το συγκαλείτε και ζητάμε να συγκληθεί άμεσα, ώστε να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι φονικές πλημμύρες, την πορεία αποκατάστασης των πλημμυροπαθών και όλων των ζημιών στις δημόσιες υποδομές, την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικών έργων που θα προστατεύσουν τη Θεσσαλία μπροστά στον επερχόμενο χειμώνα».

 

Συνέλευση υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας. Να σημειωθεί ότι οι εκλογές του Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου.

 

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στον Αγιο Αχίλλιο

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου, στον Μητροπολιτικό μας Ναό, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
Μεθαύριο Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., θα ψαλεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων από τον Αρχιμ. Σιλουανό Πεπονάκη, ηγούμενο της Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Αλιάρτου και ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, με θέμα «Όσα στην αγάπη ονειρεύομαι».
Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 7.30 π.μ., θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Στις 5.00 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και θα ψαλεί η Παράκληση στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

 

Τιμούν τον προστάτη Απ. Φίλιππο
ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Συνεργείων Ν. Λάρισας τιμά τον προστάτη του Απόστολο Φίλιππο με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση για τους αποθανόντες συναδέλφους. Έτσι καλεί τα μέλη του και τους συνταξιούχους συναδέλφους τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας (1ο χιλ. Π.Ε.Ο. Λάρισας - Αθηνών). Λόγω της συνεχιζόμενης δραματικής κατάστασης που επικρατεί στον νομό μας το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τη δεξίωση στα γραφεία του συλλόγου και το ποσό αυτό που θα διέθετε για τη δεξίωση να το διαθέσει στους πλημμυροπαθείς συναδέλφους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass