Εκεί που το σχολείο συναντά την εξωστρέφεια...

* ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΑΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ * ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ: ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2023 15:00

Επιμορφωτικό σεμινάριο, με τίτλο «Αποτιμώντας, Οργανώνοντας, Σχεδιάζοντας Προγράμματα, Δράσεις και Συνεργασίες Σχολικών Δραστηριοτήτων για το Σχολικό Έτος 2023-24», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο των 4ου & 37ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων, αλλά και εκπαιδευτικών.

Το σεμινάριο, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με φορείς, απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και κατά προτεραιότητα σε εκείνους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Κατά τη διάρκειά του έγιναν γνωστές οι καλές πρακτικές, ενώ είχε ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το πλαίσιο σχεδιασμού και εφαρμογής των προγραμμάτων, τις υποστηρικτικές δομές και το εκπαιδευτικό υλικό των συνεργαζόμενων επιστημόνων και φορέων που διατίθεται για τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου.
Η διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή της πως «το αγαθό της παιδείας αποτελεί ευθύνη συνολικά της κοινωνίας», ενώ τόνισε πως «το σχολείο αποκομίζει οφέλη από την εξωστρέφεια».
Στη διοργάνωση του σεμιναρίου συμμετείχαν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η Γαλλική Πρεσβεία, ο Δήμος Λαρισαίων με τη Διεύθυνση Παιδείας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, η Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων Λάρισας, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, το ΚΕΠΕΑ Κισσάβου-Ελασσόνας, το ΚΕΠΕΑ Μουζακίου, το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας/Κινητή Μονάδα Παίδων και Εφήβων, η ΔΕΥΑ Λάρισας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ν. Λάρισας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, το Μουσείο Κούκλας, o Δημοτικός Κουκλοθίασος, το «Make A Wish, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και άλλοι φορείς.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε:
Παρουσίαση της εγκυκλίου και της προτεινόμενης φετινής κεντρικής θεματικής ενότητας «Φυσικές καταστροφές: Πρόληψη, αντιμετώπιση και οι επιπτώσεις τους στο Περιβάλλον, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την εργασία».
Παρουσίαση των δικτύων που συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων, με θέμα: «Μαθαίνω για τα Δάση» της Ε.Ε.Π.Φ., και του νέου Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων, με θέμα «Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους».
«Το διαδραστικό παιχνίδι για το περιβάλλον μέσα από τις συνεργασίες Δασικών Υπηρεσιών και σχολείων».
Παρουσίαση του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος: «ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2023», πρόγραμμα δράσεων σε σχολεία «Researchers at school» του Εργαστήριου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Επίσης, παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα «Ελλάδα-Γαλλία: 0 χιλιόμετρα. Οι αξίες του Ολυμπισμού ΜΑΖΙ!», «Οι Εκπαιδευτικές δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και της Αειφόρου Ανάπτυξης», «Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας», «Εκπαιδευτικά Προγράμματα στη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα», «Εκπαιδευτικές Δράσεις για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων Λάρισας», «Η Παιδεία στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης», των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των δράσεων του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κισσάβου-Ελασσόνας, του συνεργατικού εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο «Δευκαλίωνας: Εκπαίδευση για τις Πλημμύρες» του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου.
Έγινε παρουσίαση σχεδιασμού δράσεων: «Anomilo», «Το σώμα και το στόμα μας μιλά για όσα αισθάνεται η καρδιά», «Μαθησιακές δυσκολίες-βιωματικό εργαστήρι», της Κινητής Μονάδας Παίδων και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας, στα Σχολεία.
Επίσης, των εγκεκριμένων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων «Ποδηλατώ με Ασφάλεια» της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων και του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος: «Οι πηγές αφηγούνται… η μαθητική ζωή την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών: Ντύσιμο και εμφάνιση των μαθητών και εκπαιδευτικών» των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Αρχείων Π.Ε. Λάρισας.
Ακόμα, έγινε παρουσίαση των Προγραμμάτων «Κουκλοθέατρο και Σχολείο», του εγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Φροντίζω τα δόντια μου - Φροντίζω τον εαυτό μου» του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του εγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Το Νερό» της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, του Προγράμματος «Αστέρι της Ευχής – Εκπαιδευτικό υλικό – Δημιουργικός διαγωνισμός», των προγραμμάτων πρόληψης για εκπαιδευτικούς, μαθητές/-τριες και γονείς από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Εκπαιδευτική Κοινότητα «Το μνημείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα».
Επιπλέον, «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας για το Σχολικό Έτος 2023-24».
Στο τέλος έγιναν παρουσιάσεις καλών πρακτικών από εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Αγωγής Υγείας/Πολιτιστικών Θεμάτων κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass