Σύντομες Ειδήσεις

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω τέλεσης του αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «7η Ανάβαση Ελασσόνας», θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, από τη χ/θ 40+300 (διασταύρωση οδών 6ης Οκτωβρίου με Τσιμισκή στην πόλη της Ελασσόνας) έως και τη χ/θ 47+700 (διασταύρωση Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης με Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας) σήμερα Κυριακή κατά τις ώρες 10.00- 16.00.

Διαμαρτυρία πλημμυροπαθών στον Αγ. Θωμά

Παράσταση διαμαρτυρίας με τον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας-Ιωαννίνων στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, οι πλημμυροπαθείς της συνοικίας Αγίου Θωμά και Φιλιππούπολης.
Διεκδικούν αποζημίωση στο 100% των ζημιών που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους, χωρίς εξαιρέσεις.

 

Αρτοκλασία πολυτέκνων
O Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων θα πραγματοποιήσει  αρτοκλασία σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου στον ιερό ναό μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην οδό Βόλου, για να τιμήσει την εορτή των προστατών του Αγίων, Νεονίλλης και Τέκνων.

 

«Χονδροειδέστατη στοχοποίηση ελεύθερων επαγγελματιών»

*Καταγγέλλουν οι πολιτικοί μηχανικοί της Λάρισας *Ζητούν απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας, με ψήφισμά του επισημαίνει τα εξής:
«Πρώτον: Αποτελεί απαράδεκτη πολιτική η στοχοποίηση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών και η υποδαύλιση της έχθρας των υπολοίπων ομάδων εναντίον της. Υποχρέωση της πολιτείας αποτελεί η καλλιέργεια της ομοψυχίας μεταξύ των πολιτών και η ενδυνάμωση των μεταξύ των δεσμών.
Δεύτερον: Η προαναφερόμενη στοχοποίηση είναι χονδροειδέστατη. Ενώ υπάρχουν τα ηλεκτρονικά εργαλεία (η ίδια η πολιτεία περηφανεύεται περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) για ακριβή εντοπισμό του φαινομένου της φοροδιαφυγής (μέσω ΚΑΔ, ασκούμενης δραστηριότητας κ.λ.π.) η πολιτεία εμμένει στην αναχρονιστική μέθοδο της υπεργενίκευσής του στο σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν γνωρίζουμε πού αποσκοπεί από πλευράς πολιτείας αυτή η απουσία βούλησης αξιοκρατικής αντιμετώπισης και παρέμβασης στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
Τρίτον: Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι ελεύθερος επιλογής. Δουλεύει ελεύθερα. Εάν επιθυμεί δουλεύει πολύ, εάν επιθυμεί δουλεύει λίγο, εάν επιθυμεί δεν δουλεύει καθόλου. Δεν μπορεί η πολιτεία μέσω καταπιεστικών «χαρατσιών-τεκμηρίων» να υποδουλώνει τον ελεύθερο επαγγελματία σε συνεχή και ασταμάτητη εξαναγκαστική εργασία για να τον απομυζεί. Η συγκεκριμένη μεθόδευση δεν αποτελεί επ’ ουδενί στοιχείο δημοκρατικού πολιτεύματος.
Τέταρτον: Το επάγγελμα που ασκεί ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι ελεύθερο. Δεν υπόκειται σε συμφωνίες και νόμους εξαρτημένου επαγγέλματος. Εάν η αγορά δημιουργεί υπερβάλλουσα της προσφοράς ζήτηση, απασχολούνται όλοι οι ασκούντες το συγκεκριμένο επάγγελμα. Εάν η αγορά δημιουργεί υπολειπόμενη της προσφοράς ζήτηση, απασχολείται ένα ποσοστό των ασκούντων το συγκεκριμένο επάγγελμα. Εάν η αγορά δεν δημιουργεί καθόλου ζήτηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος δεν υπάρχει απασχόληση για κανέναν που ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα. Αυτές οι καταστάσεις εναλλάσσονται εντελώς τυχαία στην πορεία του χρόνου χωρίς καμία προκαθορισμένη σειρά και διάρκεια. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν η συνεχόμενη, διαρκής και επίμονη επανάληψη της τελευταίας των προαναφερόμενων καταστάσεων προκάλεσε το επαχθέστατο για τη χώρα μας μαζικό brain-drain. Επειδή η σχεδιαζόμενη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών Μηχανικών θα δημιουργήσει ένα νέο άνευ προηγουμένου σε μέγεθος brain-drain και επειδή προσπαθούμε πάρα πολύ να πιστέψουμε την ειλικρίνεια της πολιτείας στις εξαγγελίες της για αγωνιώδεις ενέργειες για brain-gain, το σχεδιαζόμενο φορολογικό «χαράτσι-τεκμήριο» πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και καθολικά.
Πέμπτον: Το ελεύθερο επάγγελμα ενώ είναι ελεύθερο από προσυμφωνημένους χρόνους απασχόλησης, τελεί δεσμευμένο σε προσυμφωνηθείσες αμοιβές. Ουδείς γνωρίζει αναλαμβάνοντας μία επαγγελματική υποχρέωση πόσο χρόνο θα διαρκέσει ενώ όλοι γνωρίζουν πόσο θα κοστίσει. Συνεπώς επ’ ουδενί δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πρόβλεψη για «μηνιάτικο» έσοδο.
Έκτο: Ειδικότερα όσον αφορά το Επάγγελμα του Ελεύθερου Επαγγελματία Μηχανικού η εξάσκησή του διεκπεραιώνεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών, στο σύνολο των οποίων ο Μηχανικός είναι υποχρεωμένος να αναρτήσει τα παραστατικά πληρωμής του και τα αποδεικτικά καταβολής των αναλογούντων φόρων, εισφορών και κρατήσεων, καθιστώντας αδύνατη κάθε ενέργεια φοροδιαφυγής και φοροαπόκρυψης.
Εξ αιτίας όλων των προαναφερομένων και χιλίων ακόμη λόγων που αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά λόγω συντομίας δεν αναφέρονται στο παρόν, ζητούμε την πλήρη απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες Μηχανικούς. Τέλος, αστειευόμενοι βέβαια, να σημειώσουμε πως υπάρχει πάντα το Υπουργείο Ναυτιλίας στο οποίο θα μπορούσαν να διαπρέψουν άνθρωποι που «τα κάνουν θάλασσα» σε όλα τα άλλα Υπουργεία».

 

Επιχορήγηση 15 εκ. ευρώ στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λάρισας

Θα διατεθούν κυρίως για τη θωράκιση και την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη ανακοινώνουν σήμερα την έγκριση επιπλέον υπερδέσμευσης στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λάρισας Α.Ε. «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο υπομέτρο 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα) του τοπικού προγράμματος Νομού Λάρισας LEADER/CLLD. Τα έτη 2022 και 2023 για τον Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λάρισας Α.Ε. «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» εγκρίθηκε υπερδέσμευση συνολικού ύψους 2.100.000 ευρώ για την κάλυψη του αυξημένου ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες και επενδυτές της περιοχής παρέμβασης καθώς και την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών. Λόγω των απρόσμενων φυσικών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή πρόσφατα, κρίθηκε αναγκαία η πρόσθετη έγκριση ποσού υπερδέσμευσης ύψους 2.085.740€ με το συνολικό εγκεκριμένο ποσό να ανέρχεται πλέον σε 15 εκατ. ευρώ περίπου. Οι επιπλέον πόροι θα διατεθούν κυρίως για τη θωράκιση και την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Μέσω των τοπικών προγραμμάτων επιδιώκεται η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και η επίτευξη του στρατηγικού στόχου της περιοχής παρέμβασης της «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» που είναι «Δυναμική, Βιώσιμη, Πολυλειτουργική Αγροτική Περιοχή Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας».

 

Προετοιμάζεται το πλάνο για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας
Συνάντηση Δημ. Κουρέτα με Μιλτ. Γκουζούρη

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του εκλεγμένου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ολλανδικής εταιρείας «HVA» Μιλτιάδη Γκουζούρη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πλάνου («master plan»), για τα αντιπλημμυρικά έργα και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

 

Προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, Αγιάς και Φαρσάλων

Συνεχίζονται οι αιτήσεις

 

Στην πρόσληψη προσωπικού θα προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας-Περιοχή Λάρισας που εδρεύει στη Λάρισα.
Συγκεκριμένα σε σχετική προκήρυξή του ζητά για τη Λάρισα, δύο Ηλεκτροτεχνικούς Δικτύων ΔΕ (Τ4/Α), έναν Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΠΕ (ΤΙ/Α) και έναν Οδηγό Μηχανοδηγό Χειριστή (Χειριστή Μηχανημάτων Έργου) ΔΕ (Τ4/Ι), στο Υποπρακτορείο Αγιάς δύο Ηλεκτροτεχνικούς Δικτύων ΔΕ (Τ4/Α) και στο Πρακτορείο Φαρσάλων δύο Ηλεκτροτεχνικούς Δικτύων ΔΕ (Τ4/Α).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας για την ειδικότητα Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων ΔΕ (Τ4/Α) από 18 έως 45 ετών και για τις ειδικότητες Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΠΕ (ΤΙ/Α) και Οδηγοί Μηχανοδηγοί Χειριστές (Χειριστής Μηχανημάτων Έργου) ΔΕ (Τ4/Ι) από 18 έως 65 ετών. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση εάν έχουν απασχοληθεί ή όχι στη ΔΕΗ ή σε θυγατρικές της. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΔΕΔΔΗΕ ΣΟΧ είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (k.drolias(Q)deddie.gr, D.Valodimou@deddie.gr), είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση: ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Λάρισας, Καρδίτσης 99 και Αμοργού Τ.Κ. 41335 Λάρισα απευθύνοντάς την στον Τομέα Υποστήριξης υπόψη κ. Δρόλια Κωνσταντίνου (τηλ. 2410-685.342).
Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης μαζί με τα Παραρτήματα υπάρχει στα γραφεία της υπηρεσίας όπου προκηρύσσονται οι ανωτέρω θέσεις ήτοι στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.-Περιοχή Λάρισας (Έδρα), στο Υποπρακτορείο Αγιάς και στο Πρακτορείο Φαρσάλων και στον χώρο ανακοινώσεων των Δημοτικών καταστημάτων του Δήμου Λάρισας, του Δήμου Αγιάς και του Δήμου Φαρσάλων, καθώς και στον δικτυακό τόπο του ΔΕΔΔΗΕ http://www.deddie.gr. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2410-685.342, 2410-685.301 κ. Δρόλια Κωνσταντίνο ή κ. Βαλοδήμου Δάφνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass