Βγήκαν στους δρόμους οι πλημμυροπαθείς

*Των συνοικιών Αγίου Θωμά και Φιλιππούπολης *Προχώρησαν χθες σε συμβολική κατάληψη της Ε.Ο. Λάρισας –Ιωαννίνων *Καταγγέλλουν καθυστέρηση αποζημιώσεων

Δημοσίευση: 13 Νοε 2023 14:10

Παράσταση διαμαρτυρίας, με συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού Λάρισας- Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν χθες το πρωί πλημμυροπαθείς του Αγίου Θωμά και της Φιλιππούπολης, καταγγέλλοντας καθυστέρηση των αποζημιώσεων των ζημιών που υπέστησαν από τις πλημμύρες.

Ζητούν, αυτές, να καλύψουν το 100% των καταστροφών, σε σπίτια και επιχειρήσεις και σημειώνουν: «Ένα μικρό ποσοστό έχει λάβει αποζημίωση της τάξεως των 6.600 ευρώ, ενώ πολλοί ακόμη περιμένουν...
Εχουμε φτάσει στα όριά μας! Κάποια σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί και σε κάποια άλλα μένουμε μέσα στην υγρασία και στη μυρωδιά, γιατί δεν έχουμε πού να πάμε...  Κανένα σπίτι δεν αποκαταστάθηκε ολοσχερώς, καθώς το κόστος είναι μεγάλο...».
Εμφανίστηκαν απεγνωσμένοι με την κατάσταση που βιώνουν και τόνισαν πως οι αποζημιώσεις θα πρέπει να δοθούν το συντομότερο δυνατό για να επιδιορθώσουν τα σπίτια τους, πριν τον «βαρύ χειμώνα». Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι έχουν εγκαταλειφθεί από τις τοπικές αρχές, αφού όπως ανάφεραν «δεν ανταποκρίθηκαν στον αίτημα να επαναλάβουν τον καθαρισμό των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, των δύο συνοικιών, και ειδικά των σημείων που πλημμύρισαν, καθώς μετά τον καθαρισμό των σπιτιών αυτοί οι χώροι ξαναβρόμησαν...». Επίσης, πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν για άλλη μια φορά την ακατανόητη εξαίρεση των υπογείων από τις αποζημιώσεις, μια αδικία όπως λένε, που θα πρέπει να αρθεί το συντομότερο. Να σημειωθεί ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, τα σπίτια που ελέγχθηκαν από κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ κρίθηκαν «πράσινα», που σημαίνει ότι δεν έχουν προβλήματα στατικότητας. Πάνω σε αυτό όμως, οι πλημμυροπαθείς εκφράζουν τις αμφιβολίες τους και υποστηρίζουν ότι δεν έχει γίνει ειδικός έλεγχος, για να καταλήξουν τα κλιμάκια σε αυτό το συμπέρασμα.           

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass