«Είμαστε μόνοι μας, με τα προβλήματά μας...»

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ * ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ * ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2023 13:24

Φωνή απόγνωσης, «για μια σειρά από προβλήματα, στα οποία η Πολιτεία δεν δίνει λύσεις», εκφράστηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, από μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, όπου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Κατά τη διάρκειά της γνωστοποίησαν πως θα προχωρήσουν και σε νέα διαμαρτυρία την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία των Παλιών Εργατικών Κατοικιών.

Επίσης, ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν να ζητούν συνάντηση με τον υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τριαντόπουλο, που, όπως ανέφεραν, τους αποφεύγει.
Όπως ειπώθηκε, «παρά το γεγονός πως πέρασαν δύο μήνες από την καταστροφική πλημμύρα, τα περισσότερα προβλήματα που όφειλαν να επιλύσουν Κυβέρνηση, Δήμος, Περιφέρεια, ΟΑΕΔ, Υγειονομικές Υπηρεσίες, δεν έχουν επιλυθεί. Γι’ αυτό, ας σταματήσουν να μας προκαλούν, λέγοντας ότι είναι δήθεν κοντά μας, ενώ είναι πολύ μακριά μας, απέναντί μας».
Τόνισαν δε, πως «Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος δεν συνέδραμαν καθόλου για να γίνουν η απομάκρυνση της καταστραμμένης οικοσκευής από τα ισόγεια και τα υπόγεια, ούτε για τον καθαρισμό και την απολύμανση των υπογείων και κοινόχρηστων χώρων, που επιβάρυναν τους πλημμυροπαθείς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι και άνεργοι. Εμείς διεκδικούσαμε 100% αποζημίωση από την Κυβέρνηση για την καταστραμμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα είτε στο υπόγειο-αποθήκη.
Το ίδιο και για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπόγειων και κοινόχρηστων χώρων, με τη συνδρομή και του ΟΑΕΔ. Έκτακτο βοήθημα 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, προσαυξημένο +300 ευρώ για κάθε παιδί, για κάλυψη των άμεσων αναγκών.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αναστολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, οφειλών σε Εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικό ταμείο για 1 χρόνο.
Αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο, δίχως προσαύξηση του υπολοίπου της οφειλής μας για τα διαμερίσματα. Αυτά τα αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί».
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Εξάλλου χθες, ενημέρωσαν τους πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες και ενοικιαστές των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων) ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, θα δώσει ένα δοχείο 10 λίτρων πλαστικού χρώματος σε κάθε διαμέρισμα, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από προσφορές φορέων και προσώπων. Για τον σκοπό αυτόν, μέλη της Επιτροπής θα βρίσκονται στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τις παρακάτω ημέρες και ώρες, προκειμένου όσοι πλημμυροπαθείς από τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης επιθυμούν, να καταγραφούν σε λίστα, βάσει της οποίας θα γίνει η διανομή. Σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου, 10 έως 12 το πρωί και 6 έως 8 το απόγευμα.
Αύριο Τετάρτη 15 Νοέμβρη, 10 έως 12 το πρωί και 6 έως 8 το απόγευμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass