Στα «κάγκελα» και οι φοροτεχνικοί της Λάρισας

* ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ * ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 22ας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 13:10

Την ετήσια Γενική Συνέλευσή της πραγματοποίησε χθες στο Επιμελητήριο η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λάρισας και συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της διαβούλευσης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να κυριαρχήσει στα θέματα συζήτησης. Ο κλάδος των φοροτεχνικών – λογιστών είναι στο «κόκκινο», καθώς η πλειοψηφία εκτιμά πως πρόκειται για ένα σύστημα που έχει πολλές αδικίες, λόγω του γεγονότος πως είναι οριζόντιο και επιστρέφει σε αναχρονιστικές μεθόδους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Αστέριο Νάκα, αυτό το νομοσχέδιο επηρεάζει πολλούς συναδέλφους που λειτουργούν μέσα από ατομικές επιχειρήσεις. «Παράλληλα, όμως, πλήττει και πολλούς πελάτες μας, καθώς θα αναγκαστούν να κλείσουν ή να οδηγηθούν στη σύμπραξη εταιρειών».
Ο κ. Νάκας επισημαίνει ακόμα πως οι συνεχόμενες αλλαγές δείχνουν πως δεν υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, ενώ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο τονίζει ότι «το θέμα είναι ότι πρέπει να έχουμε μια δίκαιη φορολόγηση. Δεν μπορεί να βλέπουμε στο 2023 ότι επιστρέφουμε στα αντικειμενικά κριτήρια».
Τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Ένωσης Φοροτεχνικών Λάρισας ήταν ο οικονομικός απολογισμός, οδιοικητικός απολογισμός και προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού της ομοσπονδίας.
Επίσης, αποφασίστηκε ότι η Ένωση της Λάρισας θα συμμετέχει στην απεργία της 22ας Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ανακοινώθηκε πως «σε συνέχεια των παρεμβάσεων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα που επηρεάζουν και τους λογιστές- φοροτεχνικούς ελεύθερους επαγγελματίες, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπου προτάσσεται η φορολόγηση με βάση ένα τεκμαρτό εισόδημα, μέτρο αναχρονιστικό, οριζόντιο και κατάφωρα άδικο, η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην πανελλαδική αποχή και τις κινητοποιήσεις της 22ας Νοεμβρίου 2023, συντασσόμενη στο πλευρό της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.
Όχι στην οριζόντια φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών με αναχρονιστικά μέτρα.
Αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Καλούμε τις ενώσεις-μέλη και όλους τους συναδέλφους, λογιστές-φοροτεχνικούς να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας».
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass