Ερχονται οι «Νταντάδες της γειτονιάς» στην Ελασσόνα

* ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ * ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 14:00

Το Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» θα εφαρμοστεί πιλοτικά στον Δήμο Ελασσόνας για πρώτη φορά και αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, προβλέποντας την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιμελητών/-τριών, οι οποίες γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας ntantades.gov.gr, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει η πλατφόρμα για να δεχθεί τις αιτήσεις των γονέων.
Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.
Σε δήλωσή του για την ένταξη του Δήμου Ελασσόνας στο Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας σημείωσε τα εξής: «Στεκόμαστε δίπλα στις νέες οικογένειες και θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν ενεργές στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των παιδιών. Για τον λόγο αυτόν προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να ενταχθεί ο Δήμος μας στο νέο αυτό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που δίνει ταυτόχρονα και την ευκαιρία σε άνεργες «νταντάδες» να αναζητήσουν εργασία ως επιμελήτριες».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει την απασχόληση σε άλλη δομή ή Βρεφονηπιακό Σταθμό και οι επιμελητές/επιμελήτριες ρυθμίζουν το ωράριο εργασίας, αλλά και την αμοιβή τους, κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να καλέσουν στον Δήμο Ελασσόνας, στο τηλέφωνο 2493-350.245, στην κ. Βίκη Παγγέα, όπου θα λάβουν πληροφορίες και οδηγίες για το πρόγραμμα.
Παράλληλα όσες/όσοι ενδιαφέρονται ή έχουν απορίες μπορούν να στείλουν μήνυμα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass