Μηνύματα κατά του φασισμού

* ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 16:37

Χθες, ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου 2023, ημέρα της 50ής επετείου του Πολυτεχνείου, οι μαθητές και οι καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας πραγματοποίησαν εκδήλωση στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΛ.

Κατά το επετειακό αφιέρωμα, η διευθύντρια κ. Χριστίνα Ηλιάδη ανέφερε ότι σύμφωνα και με το μήνυμα του υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη, «Πενήντα χρόνια μετά, η 17η Νοεμβρίου 1973 έχει κατοχυρώσει τη θέση της στην Ιστορία πάνω από κόμματα και πέρα από χρώματα και διαχωριστικές γραμμές... Στην Ελλάδα της ισχυρής Δημοκρατίας το αίτημα για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο, ευθυγραμμισμένο στις προκλήσεις του σήμερα. Και αυτό διότι η Παιδεία ήταν, είναι και θα παραμείνει ο βατήρας για τη διαμόρφωση, τη διεκδίκηση και την επίτευξη των στόχων που θέτει κάθε γενιά για τη χώρα».
Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν προβολή της ταινίας «Το κύμα» (Die Welle) του Ντένις Γκάνσελ (Dennis Gansel), που συνδυάζει το θέμα του φασισμού/ρατσισμού, με τον χώρο εκμάθησης και τη διδασκαλία. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι κύριες Ευτυχία Θάνου Πλουμιστού, Ελένη Φωλίνα και Ελένη Καλαμπαλίκη. Την προηγούμενη ημέρα, μαθήτριες του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, φιλοτέχνησαν δύο πανό, με μηνύματα για το Πολυτεχνείο τα οποία ανάρτησαν στην Κεντρική πλατεία αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass