Μαθητές ζωντάνεψαν τις μνήμες της εξέγερσης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 16:57

Γιορτή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων.

Οι μαθητές παρουσίασαν το θεατρικό «Καφενείον Η ΕΛΛΑΣ» (η Ε’ τάξη Δημοτικού), ερμήνευσαν τραγούδια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον αγώνα του Πολυτεχνείου, ντύνοντας μουσικά την εκδήλωση. Συντονιστής ήταν ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σιόζιος, ενώ πολύτιμη ήταν και η συμβολή των εκπαιδευτικών Ευθυμίας Χριστοπούλου, Ειρήνης Ζγούρη, Αικατερίνης Πούλιου και Γεωργίου Αλεξανδρή. Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων Αποστολίνα Σαΐτη και στη συνέχεια ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Αικατερίνη Καραγιώργου και τον δήμαρχο Τεμπών Γεώργιο Μανώλη.
Μετά το τέλος της εορτής, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολουθήσαμε την εκδήλωση που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γόννων για την πεντηκοστή επέτειο του Πολυτεχνείου.
Πενήντα χρόνια μετά, οι μαθητές ζωντάνεψαν τις μνήμες από την περίοδο του 1973 και την εξέγερση των φοιτητών και μας μετέδωσαν σήμερα τα δικά τους μηνύματα για παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δημοκρατία. Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα μισό αιώνα αδιάλειπτης και αδιασάλευτης Δημοκρατίας, της πιο μακρόχρονης περιόδου δημοκρατικής ομαλότητας που έχουμε γνωρίσει στη σύγχρονη ιστορία μας. Στο σημερινό πλαίσιο, η αξία της επετείου του Πολυτεχνείου εντοπίζεται ακριβώς στο να μας υπενθυμίζει πως ό,τι θεωρούμε πλέον αυτονόητο, κερδήθηκε με αίμα. Και πως, προκειμένου να διατηρηθεί, πρέπει να προστατεύεται και να ενισχύεται διαρκώς.
Η ιστορία πρέπει να λειτουργεί διδακτικά. Για αποτροπή σφαλμάτων του παρελθόντος. Διαφορετικά ο κίνδυνος επανάληψης της ιστορίας είναι υπαρκτός. Αφιερωμένη στα παιδιά… που τόλμησαν. Στους φοιτητές… που εξεγέρθηκαν. Στους γενναίους… που μας δίδαξαν να διεκδικούμε το δίκαιο».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σίμος, η διευθύντρια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Λάρισας, Αικατερίνη Καραγιώργου, γονείς και εκπρόσωποι φορέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass