«Δεν βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα συντρίμμια των βαγονιών»

Η Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διαψεύδει δηλώσεις σε μερίδα Μέσων Ενημέρωσης

Δημοσίευση: 20 Νοε 2023 17:15

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα ΜΜΕ από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια» σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, διαψεύδοντας έτσι δηλώσεις εκπροσώπου ιδιωτικής εταιρείας σε τηλεοπτική εκπομπή. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χρειάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση χθες, διαψεύδοντας τις δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν σε μερίδα Μέσων Ενημέρωσης, με την εποπτεύουσα των ερευνών, Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον Εφέτη – Ανακριτή να αποσαφηνίζουν ότι μέχρι χθες Κυριακή βρέθηκαν «αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος)» και όχι «ανθρώπινα μέλη».

Όπως είναι γνωστό από την πρώτη ημέρα των ερευνών στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, στα απομεινάρια του κυλικείου της επιβατικής αμαξοστοιχίας βρέθηκαν μικρά υπολείμματα οστών, τα οποία στάλθηκαν ήδη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου, εφόσον είναι εφικτό, να ταυτοποιηθούν.
Όπως επίσης στα συντρίμμια βρέθηκε το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας το οποίο δεν είναι σε κατάσταση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, ενώ τέλος βρέθηκαν και ορισμένα προσωπικά είδη επιβαινόντων.
Όπως είναι γνωστό, η έρευνα στα συντρίμμια στοχεύει στην ικανοποίηση του αιτήματος συγγενών των θυμάτων, κυρίως στο ηθικό μέρος για τον εντοπισμό γενετικού υλικού που να ταυτοποιήσει την 23χρονη Ερριέτα, τη φοιτήτρια του ΑΠΘ που αποτελεί την 57η νεκρή της σιδηροδρομικής τραγωδίας και η οποία δεν βρέθηκε ποτέ. «ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του Αρείου Πάγου σημειώνεται πως «σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε. από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Οι έρευνες συνεχίζονται» καταλήγει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» οι έρευνες στο Κουλούρι θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα βαγόνια όπως και τα συντρίμμια.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass