Συνάντηση Ελληνίδων Γυναικών Ρομά

ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2023 14:12

Η 3η Διαλογική Συνάντηση Ελληνίδων Γυναικών Ρομά φιλοξενήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείου Τυρνάβου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.

Η Διαλογική Συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος: «RTtransform - Γυναίκες Ρομά μεταμορφώνουν τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη μέσω της κοινωνικής και πολιτικής τους κινητοποίησης». Στη συνάντηση συμμετείχαν 60 γυναίκες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Καρδίτσα, Βόλο, Τύρναβο.
Η διεξαγωγή της Διαλογικής Συνάντησης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς πρόκειται για ένα σχολείο που σχεδόν το 50% των μαθητών του είναι Ρομά και ένας από τους τρόπους ενίσχυσης της φοίτησης των μαθητών και υποστήριξης των οικογενειών τους είναι η συμμετοχή του σχολείου σε καινοτόμα και Ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών.
Στόχος της Πανελλαδικής Συνάντησης Ελληνίδων Γυναικών Ρομά ήταν οι γυναίκες και τα κορίτσια Ρομά να συζητήσουν για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευσή τους, να μοιραστούν εμπειρίες, να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν τις ανάγκες τους.
Κατά τον αρχικό σχεδιασμό οι Διαλογικές Συναντήσεις είχαν τοπικό και περιφερειακό χαρακτήρα, ωστόσο η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής γυναικών απ’ όλη την Ελλάδα, οδήγησαν τους συντελεστές στην αναδιαμόρφωση της δράσης και την εξασφάλιση συμμετοχής όσο τον δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων από μακρινές περιοχές.
Συγκεκριμένα, η 1η Διαλογική Συνάντηση είχε 22 συμμετέχουσες από 6 περιοχές της Ελλάδας, ενώ στην 2η και την 3η τριπλασιάστηκε ο αριθμός συμμετεχόντων (60 άτομα) (9 διαφορετικές κοινότητες Ρομά).
Υπεύθυνος Οργανισμός για την υλοποίηση των Διαλογικών Συναντήσεων στην Ελλάδα είναι η Εναλλακτική Καινοτόμος Ανάπτυξη – AlternativeInnovative Development (AID), aid.com.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass