Αρνητικές οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην αμπελουργία

«Εξαιρετικά δύσκολη η φετινή χρονιά» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγκος, σημειώνοντας τη μείωση στην παραγωγή κρασιού

Δημοσίευση: 27 Νοε 2023 13:30

Στην τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) που έγινε πρόσφατα παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος από την πλευρά της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, Χρήστος Τσιτσιρίγκος.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Τσιτσιρίγκος στάθηκε, τόσο στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, όσο και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω εξέλιξη της αμπελουργίας. Μάλιστα δε, αναφέρθηκε στις σημαντικές ενέργειες της ΕΘ.Ε.Α.Σ. για την αντιμετώπιση παγιωμένων προβλημάτων, που ταλανίζουν τους αγρότες.
Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού δήλωσε ότι «η φετινή χρονιά για τον αγροτικό τομέα και δη για τον κλάδο της αμπελουργίας ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης επέφεραν ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, με τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα να πλήττουν σημαντικά τους αμπελώνες μας, όπως συνέβη και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδικότερα, στον κλάδο της αμπελουργίας, οι παρατεταμένες και συνεχείς βροχοπτώσεις και το κύμα καύσωνα είχαν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της ασθένειας του περονόσπορου.
Αν και περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, εξακολουθούμε να μιλάμε για μείωση στη φετινή παραγωγή κρασιού, μία εικόνα που παρατηρείται και στον παγκόσμιο χάρτη».
«Το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας και κυρίως η βιωσιμότητα των παραγωγικών μας εκμεταλλεύσεων και μονάδων, ο Οινοτουρισμός, η επισήμανση των Οίνων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία δημιουργούν ένα πλέγμα στο οποίο και εμείς ως ΕΘ.Ε.Α.Σ. θέλουμε να συμβάλουμε για το καλύτερο κοινό μας αύριο στον πολύτιμο αυτόν κλάδο του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα» κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass