Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2023 13:17

Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για σήμερα και αύριο η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει η ΕΙΝΚΥΛ και ο Σύλλογος Ιατρών και Ειδικευομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία, ενώ σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«...Το Γ.Ν. Λάρισας και οι υποδομές του φθείρονται από τον χρόνο, την εγκατάλειψη και την έλλειψη συντήρησης με τη λογική «πάμε κι όπου βγει», ενώ η ενεργειακή αναβάθμιση και η κατασκευή της συνδετήριας πτέρυγας, προσφιλή θέματα προεκλογικής παραπλάνησης, αν ακόμη υφίστανται ως επιλογές, σίγουρα καρκινοβατούν.
Στο Π.Γ.Ν, Λάρισας ήδη τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή, χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές ελλείψει υγειονομικού προσωπικού, χειρουργικό έργο μεταφέρεται μέσω του νοσοκομείου σε ιδιωτικά νοσοκομεία με ευνοϊκούς όρους και υπερδιπλάσια νοσήλια, με όλα τα αρνητικά επακόλουθα στην επάρκεια και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, κυρίως στις χειρουργικές ειδικότητες. Για να σπρώξουν χρήμα στα αρπακτικά της ιδιωτικής υγείας, κρατούν κλειστές χειρουργικές αίθουσες, ενώ με άμεση πρόσληψη 15 νοσηλευτών θα μπορούσαν να ανοίξουν 6 επιπλέον πλήρως λειτουργικές χειρουργικές αίθουσες στο Π.Γ.Ν.Λ. και με πρόσληψη 9 νοσηλευτών και 3 αναισθησιολόγων θα άνοιγε μία επιπλέον αίθουσα στο Γ.Ν.Λ.
Τα Κέντρα Υγείας του Νομού εγκαταλελειμμένα, με άνω των 100 κενές οργανικές θέσεις ιατρών, έχουν προ πολλού περιέλθει σε κατάσταση επαπειλούμενης κατάρρευσης και αδυνατούν να υπηρετήσουν τους υψηλούς και αναγκαίους σκοπούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Η εικόνα διάλυσης, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως ιατρικό, η παλαίωση και μη συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η εγκατάλειψη των κτιρίων, η εξουθενωτική εργασία, η απαξίωση της έννοιας της νοσοκομειακής ιατρικής με τις αρχές και τις παραδόσεις της, αποτρέπουν τους νέους ιατρούς να στελεχώσουν το σύστημα…
…Ως εδώ και μη παρέκει. Αναλαμβάνουμε δράση για να μην επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα με θύμα τη Δημόσια δωρεάν Υγεία.
Απαιτούμε:
* Διπλασιασμό των μισθών και της αποζημίωσης των εφημεριών.
* Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
* Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων. Μοναδικές προϋποθέσεις διορισμού το πτυχίο και ο τίτλος της ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Άνοιγμα όλων των χειρουργικών αιθουσών.
* Νέος οργανισμός με τουλάχιστον 180 θέσεις στο ΓΝΛ.
* Ενεργειακή αναβάθμιση για τα Κέντρα Υγείας και το ΓΝΛ.
* Νέα πτέρυγα για το ΓΝΛ.
* Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευομένου.
* Να μη συγχωνευτεί ή/και κλείσει κανένα Τμήμα, καμία Κλινική, κανένα Νοσοκομείο.
* Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
* Να σταματήσουν ιατροί και προσωπικό των Κέντρων Υγείας να χρησιμοποιούνται έως πληρώματα ασθενοφόρων για τη «μεταφορά» ουσιαστικά των ασθενών και τη χειρωνακτική εργασία λόγω έλλειψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που αποτελεί προσβολή για το ιατρικό λειτούργημα και είναι επικίνδυνο. Προειδοποιούμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα που έχει αποκλειστική ευθύνη η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ θα προσφύγουμε σε όλα τα ένδικα μέσα.
* Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass