Παραμένει στο «τιμόνι» της «Συμπαράταξης»

*Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ 14 ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ *ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2023 13:07

Ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης παραμένει στο τιμόνι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Αυτό κατέστη ξεκάθαρο χθες στην πρώτη συνεδρίαση των δεκατεσσάρων εκλεγμένων μελών της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», που θα συμμετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, από την 1η Ιανουαρίου 2024, στο Δημαρχείο Λάρισας.
Στόχος της πρώτης αυτής μετεκλογικής συνάντησης, ήταν η ανακοίνωση της απόφασης του δημάρχου να παραμείνει επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, αλλά και η οργάνωσή της.
Πιο συγκεκριμένα, παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν μετά την ήττα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές περί αποχώρησης του επικεφαλής της Απόστολου Καλογιάννη, καθώς και τα σενάρια περί διαδόχων του και νέας πορείας, αυτής της συσπειρωτικής κίνησης, ο κ. Καλογιάννης έκανε χθες σαφές πως συνεχίζει στο «τιμόνι» της.
Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεδρίασης, η ομάδα των εκλεγμένων της δημοτικής παράταξης προχώρησε σε συζητήσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στον Δήμο Λαρισαίων.
Συγκεκριμένα, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας «οδικός χάρτης», πάνω στον οποίο θα κινηθούν οργανωμένα, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους.
Για άλλη μια φορά, η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» εμφανίζεται ακλόνητα ενωτική, με ένα πολιτικά στέρεο μέτωπο.
Η ήττα της στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τα ηνία του Δημαρχείου της Λάρισας, αν και προκάλεσε στα μέλη της προβληματισμούς, δεν στάθηκε, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα, ικανή να προκαλέσει διάσπαση της ομάδας, που εργάστηκε μαζί επί πολλά χρόνια, στο τιμόνι του Δήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους σημαντικούς λόγους που ο Απόστολος Καλογιάννης, διατηρεί τη θέση του επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», είναι οι υποχρεώσεις του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όπου ηγείται της αντιπολίτευσης, και έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές διεκδικήσεις του φορέα για τους ΟΤΑ, καθώς και οι υποχρεώσεις του στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΦΟ.Δ.Σ.Α., όπου είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.
Προσεχώς μάλιστα αναμένεται και το απολογιστικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου αναμφίβολα δεν μπορεί να λείπει.
Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων»
Να σημειώσουμε ότι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» συγκροτήθηκε το 2014 από τις παρατάξεις «Λαρισαίων πόλις», «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Πράσινη πόλη», μαζί και με πολλούς ανένταχτους πολίτες.
Όπως σημειώθηκε τότε: «Το πολιτικό στίγμα έθετε σε προτεραιότητα τη δημιουργία ενός αυτόνομου δημοκρατικού αυτοδιοικητικού μετώπου παρατάξεων – φορέων – συλλογικοτήτων – ενεργών πολιτών, με στόχο να διαμορφώσει με αυτονομία απέναντι στο σύστημα εξουσίας και τα κόμματα, τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα αντιμετώπιζαν μια συντηρητική δημοτική αρχή, αλλά και γενικά το υπάρχον λαϊκίστικο και χρεοκοπημένο μοντέλο αυτοδιοίκησης». Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες επικεφαλής αναδείχθηκε ο Απόστολος Καλογιάννης. Την ίδια χρονιά κέρδισε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ανέλαβε τη δημοτική αρχή, μέχρι και το σήμερα, το 2023.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass