Η «Ελεύθερη ψυχή» συστήθηκε στη Λάρισα

Χθες σε εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2023 15:30

Η νεοσύσταση επιστημονική οργάνωση κοινωνικής παρέμβασης «Alma Libre – Ελεύθερη ψυχή» Λάρισας πραγματοποίησε εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο με θέμα:

«Ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση ως αιτίες κλονισμού της σωματικής και ψυχικής υγείας της γυναίκας, η συμβολή των επιστημών στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης». Στο πλαίσιό της έγινε η παρουσίαση των σκοπών της νέας επιστημονικής οργάνωσης από την πρόεδρο, δικηγόρο, κ. Νικολέττα Τρ. Μπουρνόβα.  Εξήγησε πως δύο είναι οι άξονες που θα κινείται και συγκεκριμένα τόνισε: «Ο πρώτος είναι η πρόληψη. Σκοπός είναι η διαρκής ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση της πολιτείας, για να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του ατόμου και να βελτιώσουμε τη θέση του ως πολίτη, εντός όλων των πυρήνων διαβίωσης, δραστηριοποίησης και εξέλιξής του. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αντιμετώπιση και η καταστολή, λειτουργώντας με αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ομιλητές ήταν οι κ.κ.: Αναστασία Κουτσογιαννούλη- Zαβάκου, πρόεδρος Εφετών Aθηνών, Αλέξης Θωμάς, ψυχίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπούτσικος, ογκοπλαστικός χειρουργός μαστού μαστολόγος, διευθυντής τμήματος χειρουργικής ναστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Ευριδίκη Μήλιου, δικηγόρος Λάρισας, διαπιστευμένη οικογενειακή διαμεσολαβήτρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass