Λαϊκό γλέντι από το ΚΚΕ Φαρσάλων

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2023 15:39

ΦΑΡΣΑΛΑ  (Γραφείο «Ε»)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το λαϊκό γλέντι της κομματικής οργάνωσης ΚΚΕ Φαρσάλων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η γραμματέας της ΚΟΒ ΚΚΕ Κατερίνα Κατσακιώρη. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας μια νέα επίθεση στο εργατικό, λαϊκό εισόδημα, στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού. Η ένταση της εκμετάλλευσης σηματοδοτείται από τις «μεταρρυθμίσεις» και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, από την αύξηση των έμμεσων και άμεσων χαρατσιών για τους μισθωτούς και βιοπαλαιστές ΕΒΕ, για να γεμίζει το κράτος τα ταμεία των ομίλων με προνόμια, απαλλαγές και ζεστό χρήμα. Σηματοδοτείται, επίσης, από την παραπέρα υποχρηματοδότηση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, της ασφάλειας στην εργασία. Σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που γεννά συνεχώς αδιέξοδα, έχουν συσσωρευτεί οι τραγικές εμπειρίες και συνέπειες από εγκλήματα, όπως αυτό των Τεμπών, από φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες στη Θεσσαλία. Επιβεβαιώνεται από παντού ότι για να προστατέψει ο λαός τη ζωή του, για να κερδίσει έστω και μια ανάσα, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο και τα κέρδη του».
Αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των πρόσφατων τοπικών εκλογών, που επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ένα ρεύμα αμφισβήτησης και καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής που σταθεροποιείται και ενισχύεται, όπως απέδειξε το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κάλπη της περιφέρειας. Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα οργανώνει τον αγώνα για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και όσους υπηρετούν τον καπιταλιστικό μονόδρομο. Επίσης, αναφορά έγινε και στην κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, στην ανάγκη ενδυνάμωσης του κύματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, αλλά και στην ανάγκη απεμπλοκής της χώρας μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τη βραδιά να πλαισιώνουν μουσικά ο Κώστας Τασόκας στο τραγούδι και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο μπουζούκι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass