Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2023 11:30

Συγκέντρωση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον αστυνομικό Ε. Κορκονέα, τον Δεκέμβριο του 2008,

συλλογικότητες, φορείς και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 6 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου. Καταγγέλλοντας την κρατική βία, οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 αποτέλεσε σημείο καμπής στη σύγχρονη ιστορία του εγχώριου ριζοσπαστικού κινήματος. Προσθέτοντας ότι για πολλούς και πολλές ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν «μια πρώτη, βίαιη, ενηλικίωση. Μια ωμή συνειδητοποίηση της σκληρότητας του κόσμου που ζούμε και ενός μέλλοντος που ερχόταν με φόρα κατά πάνω μας φέρνοντας αβεβαιότητα και ανασφάλεια».


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων

Οι δικηγόροι της Λάρισας με απόφαση του Συλλόγου τους, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο, στις 12 σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν ημίωρη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

 

Εκδήλωση για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονικές ταυτότητες - Αχρήματη κοινωνία» διοργανώνει στη Λάρισα μεθαύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο αμφιθέατρο του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου, με ομιλητές τους Δημήτριο Νατσιό, πρόεδρο της «ΝΙΚΗΣ», δάσκαλο-θεολόγο-συγγραφέα, Γεώργιο Ρούντα, αντιπρόεδρο της «ΝΙΚΗΣ», νομικό και βουλευτή Λάρισας, και Δημήτριο Χιωτακάκο, διδάκτορα Πληροφορικής, αρμόδιο για θέματα τεχνολογίας.

 

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Πανηγυρίζει σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο Μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα. Το πρόγραμμα των λατρευτικών ακολουθιών για την εορτή του Αγίου Νικολάου ξεκίνησε χθες Τρίτη το απόγευμα με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί (7.30 π.μ. έως 10.30 π.μ.) με Όρθρο και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 5.00 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθως, η Ιερά Παράκληση εις τον Άγιο Νικόλαο.


Κάθε Πέμπτη η σύναξη νέων

Άρχισαν οι εβδομαδιαίες συνάξεις φοιτητών, εργαζομένων, νέων ζευγαριών στον Άγιο Αχίλλιο κάθε Πέμπτη, στις 8.00 μ.μ. (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι).
Πρώτα τελείται η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα στις 8.30 μ.μ. ακολουθεί πνευματική ομιλία του π. Ραφαήλ, με θέμα για φέτος «Οι Μακαρισμοί Του Κυρίου».


Μνημόσυνο Πολιτικών Συνταξιούχωντου Δημοσίου

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Λάρισας θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων συνταξιούχων του Δημοσίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου το ερχόμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου. Η Θεία Λειτουργία ξεκινά στις 7.30 και τελειώνει στις 9.30 π.μ. Ο καφές θα δοθεί στο «Nonna Rossa», πλησίον του ιερού ναού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass