«Ξεσήκωσαν» τη Λάρισα για το νέο φορολογικό

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ *ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2023 13:00

Στο πόδι σήκωσαν όλο το κέντρο της Λάρισας χθες με τις κόρνες τους οι οδηγοί των ταξί, καθώς με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.

Στη μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την περιοχή της Νεάπολης πήραν μέρος δεκάδες οχήματα και από άλλους κλάδους, καθώς σ’ αυτήν συμμετείχε και η ΟΕΒΕΛ, αλλά και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών του νομού.
Ο κ. Νίκος Πιπερίδης, πρόεδρος Συνεταιρισμού Ραδιοταξί νομού Λάρισας δήλωσε πως έκαναν αυτήν την κίνηση «για να δώσουμε έναν αγώνα για την επιβίωσή μας. Δεν το κάνουμε για να κερδίσουμε κάτι παραπάνω ούτε να συσσωρεύσουμε κέρδη ούτε να πάρουμε κάτι που δεν μας αναλογεί. Είναι ένα νομοσχέδιο που ήταν πρόχειρο από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να είναι πρόχειρο. Είναι ένα νομοσχέδιο που μοιάζει να το έχει γράψει κάποιος που δεν έχει καμία γνώση οικονομικών ή νομικής. Είναι το χειρότερο νομοσχέδιο που έχω δει από τότε που ασχολούμαι με τον κλάδο. Είναι εκτός πραγματικότητας και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε για την κατάργησή του» κατέληξε.
Από την πλευρά του ο κ. Άγγελος Μεταξάς ως αντιπρόεδρος Σωματείου Ταξί νομού Λάρισας είπε πως «είναι άδικο φορολογικό έκτρωμα που κλείνει τις επιχειρήσεις μας και μας διώχνει από τα επαγγέλματά μας. Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να το αποσύρει η κυβέρνηση καθώς δεν επιδέχεται διορθώσεων, αφού είναι ένα απόλυτα άδικο νομοσχέδιο. Αυτό που κάνει είναι να μας βάζει έναν κεφαλικό φόρο χωρίς να υπολογίζει τα εισοδήματά μας και τις ζημιές μας. Για την ακρίβεια μάλιστα δεν δέχεται ζημιές από τις μικρές επιχειρήσεις εν αντιθέσει με τις μεγάλες Ανώνυμες Εταιρείες. Τους λέμε ξεκάθαρα πως δεν θα το δεχθούμε και πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με κάθε τρόπο. Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, πορείες και απεργίες μέχρι να αποσυρθεί αυτό το άδικο νομοσχέδιο».
Ο κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος ως πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ ανέφερε πως «διαμαρτυρόμαστε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θεωρούμε άδικο. Κάνει τεκμαρτή φορολόγηση χωρίς πραγματικά εισοδήματα. Εμείς εκπροσωπώντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δηλώνουμε πως είναι τελείως άδικο, καθώς υπάρχουν πολλές και μικρές επιχειρήσεις που δεν βγάζουν ούτε τον κατώτερο μισθό. Έχουμε κάνει προτάσεις για τη φοροδιαφυγή, όπως είναι η αδήλωτη δραστηριότητα, οι τριγωνικές πωλήσεις, το λαθρεμπόριο και άλλα. Εν τω μεταξύ η πολιτεία πρέπει να εκμεταλλευτεί τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει και να εντοπίσει τη φοροδιαφυγή. Είναι απαράδεκτο νομοσχέδιο διότι πολλές μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έρχονται από μια πολυετή οικονομική κρίση και δεν αντέχουν άλλο».
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση ο Σύλλογος Φαρμακοποιών νομού Λάρισας εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Οι φαρμακοποιοί της Λάρισας συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα των ελεύθερων επαγγελματιών ενάντια στο άδικο καθεστώς φορολόγησης και το προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, που ορίζει τεκμήρια για τη φορολόγηση, λειτουργώντας ισοπεδωτικά έναντι όλων των μικρών επιχειρήσεων και επιτρέποντας στους μεγαλοφοροφυγάδες να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν και στις μεγάλες επιχειρήσεις να συνεχίσουν να απολαμβάνουν εξαιρετικών προνομίων.
Το νομοσχέδιο αυτό θα αποδειχθεί εξοντωτικό αρχικά για τους πιο αδύναμους και κατ’ αυτό τον τρόπο καταπατά κάθε έννοια ισονομίας και δικαιοσύνης» αναφέρεται.
Μάλιστα αυτά που ζητούν είναι: «Κατάργηση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ακόμη, κι αν γίνει νόμος του Κράτους. Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και κατάργηση των τεκμηρίων στις επιχειρήσεις, καθώς και των τεκμηρίων διαβίωσης. Θέσπιση αφορολογήτου ορίου για τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες. Μείωση των εξοντωτικών έμμεσων φόρων που πληρώνουν ανεξαιρέτως όλοι οι πολίτες της χώρας στα καύσιμα, στο ρεύμα, στον φπα και αλλού. Στόχευση στις πραγματικά μεγάλες επιχειρήσεις με τα λιμνάζοντα κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ και τα αποδιδόμενα αφορολόγητα μερίδια. Κατάργηση των μνημονιακών εισπρακτικών μεθόδων που εφαρμόζονται στα φαρμακεία με το rebate, το clawback και το 0,8%».
Σήμερα στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Λάρισας, στην οποία, επίσης, θα συμμετέχουν.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass