Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2023 13:15

Στη Λάρισα ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ» Δημ. Νατσιός

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», «στο πλαίσιο της υπεύθυνης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, αλλά και το μέλλον όλων, ανησυχώντας για τον επικείμενο ψηφιακό ολοκληρωτισμό», διοργανώνει σήμερα ανοιχτή εκδήλωση στη Λάρισα, με θέμα «Ηλεκτρονικές ταυτότητες - Αχρήματη κοινωνία».
Η εκδήλωση θα γίνει στις 19:30 σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου, ενώ στο θέμα θα αναφερθούν οι εξής ομιλητές:
Ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ», δάσκαλος-θεολόγος-συγγραφέας, Δημήτριος Νατσιός.
Ο αντιπρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ», νομικός και βουλευτής Λάρισας, Γεώργιος Ρούντας, και ο διδάκτωρ Πληροφορικής, αρμόδιος για θέματα Τεχνολογίας, Δημήτριος Χιωτακάκος.

 

Εκδήλωση του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής

Εκδήλωση για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα οργανώνει το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής στη Λάρισα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα 12, στο «Γαιόπολις» στη Λάρισα. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας για τη βιώσιμη γεωργία στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, με στόχο την προβολή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του τμήματος.

 

Ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κυπάρισσο
Μεθαύριο Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην Κυπάρισσο, θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Λάρισας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Κυπαρίσσου, με τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινότητας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας του Δήμου Κιλελέρ.


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ελαφο
Εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Έλαφο, του Δήμου Αγιάς, θα πραγματοποιήσει ο Μορφωτικός Σύλλογος Ελάφου, αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ.
Στο πλαίσιό της, θα προσφερθούν ζεστή σοκολάτα, τσάι και γλυκίσματα.

 

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στις 16 Δεκεμβρίου

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

Οι φορείς των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, οι Επιτροπές Πληγέντων από όλη τη Θεσσαλία και άλλοι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη την Κυριακή 26 Νοέμβρη απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

«Για την πλήρη-άμεση προστασία και αποκατάσταση της ζωής μας, χωρίς εκπτώσεις, για να μείνουμε στον τόπο μας», όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, καθώς «έχουν περάσει τρεις μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημοτικών Αρχών».
Προσθέτουν ότι «είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τα σωματεία, από τις επιτροπές πλημμυροπαθών στις γειτονιές, τους Αγροτικούς Συλλόγους στα χωριά μέσα από τους φορείς του κινήματος. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού. Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε την απαίτησή μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τον κοινό αγώνα μας να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας.
Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Αγώνα για όλο τον λαό της περιοχής, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει σε μια αβεβαιότητα, ανασφάλεια, περιμένοντας πότε θα γίνει το νέο έγκλημα και να προσεύχεται να μην είναι ο «τυχερός»! Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική «πάμε κι όπου βγει»!  
Οι διοργανωτές απατούν «αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία».

 

Επιστρέφουν και αποζημιώνουν τα κλεμμένα χαλιά

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ.

Ενώπιον του Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της κλοπής τουλάχιστον 250 χαλιών από εταιρεία καθαρισμού και φύλαξης εμφανίστηκε χθες, έχοντας παρέλθει το Αυτόφωρο, ο 23χρονος Λαρισαίος που αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. ως συνεργό του 17χρονου ανηλίκου που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα.
Όπως είναι γνωστό, έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στο σπίτι του 23χρονου στη Λάρισα, βρέθηκαν 74 χαλιά διαφόρων διαστάσεων και χρωμάτων, ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι του 17χρονου βρέθηκαν άλλα 3 χαλιά. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες, με άγνωστο αριθμό συνεργών, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, αφού παραβίασαν την πόρτα εταιρείας καθαρισμού και αποθήκευσης χαλιών στη Λάρισα, αφαίρεσαν 250 χαλιά. Την περασμένη Δευτέρα έδρασαν ξανά σε βάρος της ίδιας εταιρείας καθαρισμού και αποθήκευσης χαλιών, όπου, παραβιάζοντας την πόρτα, αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό χαλιών. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αναγνώρισε τα 77 χαλιά που βρέθηκαν στα δύο σπίτια των Λαρισαίων και του αποδόθηκαν.
Ο 17χρονος, κατηγορούμενος από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών για διακεκριμένες κλοπές, παραπέμφθηκε χθες στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και της ανάθεσης της επιμέλειάς του στην Υπηρεσία Επιμέλειας Ανηλίκων.
Έχοντας παρέλθει το αυτόφωρο, ενώπιον του Ανακριτή εμφανίστηκε χθες το πρωί και ο 23χρονος που αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. ως συνεργός στις δύο κλοπές. Ο 23χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε, επίσης, ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά των εμπλεκομένων δηλώθηκε η πρόθεση της επιστροφής και της αποζημίωσης όσων από τα κλεμμένα χαλιά μεταπωλήθηκαν, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass