Συμπληρωματική μήνυση κατά υπουργών και αιρετών για τα Τέμπη

* ΓΙΑ «ΜΠΑΖΩΜΑ» ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ * ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2023 13:10

Συμπληρωματική μήνυση κατά υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και του συνόλου των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), κατέθεσαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, μέλη του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών,

επανερχόμενοι στο θέμα των εργασιών κάλυψης του χώρου με επίστρωση υλικών που έγιναν στον τόπο της τραγωδίας, μετά και την ολοκλήρωση των ερευνών, για τον εντοπισμό επιβαινόντων, αλλά και τη μεταφορά βαγονιών και συντριμμιών των αμαξοστοιχιών που ακολούθησε, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, την «αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων, πειστηρίων και ιχνών του εγκλήματος» στον τόπο του δυστυχήματος.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου, Χρ. Κωνσταντινίδης, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον εφέτη - ανακριτή Σωτ. Μπακαΐμη διευκρίνισε στην «Ε» πως η συμπληρωματική έγκληση αυτή τη φορά «δεν είναι πλέον κατά παντός υπευθύνου, αλλά ονομαστική», ενώ όπως είναι γνωστό η αρχική μήνυση δεκάδων μελών του Συλλόγου για το ίδιο θέμα προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται ήδη προκαταρκτική έρευνα.
Αναλυτικότερα χθες, δύο μέλη του Συλλόγου κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση η οποία στρέφεται κατά του κ. Αγοραστού, του τότε υπουργού Μεταφορών, Μιχ. Παπαδόπουλου, του τότε υπουργού Υγείας, Θαν. Πλεύρη, του τότε γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασ. Παπαγεωργίου, αλλά και κατά του συνόλου των μελών του ΣΟΠΠ (σ.σ. υπηρεσιακοί παράγοντες, αιρετοί, εκπρόσωποι εταιρειών) «το οποίο συγκροτήθηκε στις 1.3.2023 σύμφωνα με την έκδοση ειδικού σχεδίου διαχείρισης ανθρωπίνων απωλειών (Σ.Δ.ΑΑ.) και πραγματοποίησε δύο τουλάχιστον έκτακτες συνεδριάσεις, στις οποίες αποφασίστηκε, όπως ομολογεί στην από 18.8.2023 Εξώδικη απάντηση δήλωση του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η πλήρης αλλοίωση του πεδίου του εγκλήματος με τη μεταφορά του συνόλου των συντριμμιών και όλων των λοιπών καταλοίπων της σύγκρουσης» όπως εισαγωγικά αναφέρεται στη μήνυση.
«Θεωρούμε δε» προστίθεται στη συμπληρωματική μήνυση «ότι ειδικά θα πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανή παρουσία στο φερόμενο συντονιστικό όργανο» και «του τότε υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου, αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν παρών και συντόνιζε, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, το σύνολο των δράσεων που έλαβαν χώρα στην περιοχή κατά την πρώτη εβδομάδα μετά το συμβάν, όπως και της τότε υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη, η οποία βρισκόταν επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα στην περιοχή του συμβάντος από την επόμενη ημέρα».
ΕΛΑΒΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Στο μεταξύ χθες και στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει ο κ. Μπακαΐμης κατέθεσαν μάρτυρες, ενώ οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν εκ νέου για τις 19 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται πως οι δύο σταθμάρχες κλήθηκαν εκ νέου από τον Εφέτη προκειμένου να διευρυνθεί το κατηγορητήριο σε βάρος τους, καθώς τον περασμένο Μάρτιο που απολογήθηκαν για πρώτη φορά δεν είχε οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τραυματιών, ενώ να αποσαφηνιστεί ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται, παραμένουν τα ίδια.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Να σημειωθεί τέλος ότι οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Πληγέντων, αργά χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν με τον κ. Μπακαΐμη από τον οποίο και ενημερώθηκαν για την πορεία της έρευνας. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών καλεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το κοινοβούλιο, τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν, «σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την απαξίωση που υφίσταται, εδώ και εννέα μήνες, το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας των Τεμπών, από όλους τους φορείς».
Προσθέτοντας ότι “στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: Συγκάλυψη. Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μη αφήνοντας άλλα συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μη αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass