Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα

*Αύριο Τρίτη

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2023 14:20

Αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» στην αίθουσα του Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας ετοίμασε μία θεματική γιορτή, για τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη και σε ένα από τα βασικά αθλήματα βουνού, στο ορειβατικό σκι που για πρώτη φορά θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026.
Ο κος Λάζαρος Μποτέλης, προπονητής του ορειβατικού σκι και οδηγός βουνού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) θα παρουσιάσει το άθλημα, το οποίο συνδυάζει την ησυχία και τη μαγεία της ορειβατικής ανάβασης με την τελική κατάβαση σε πλαγιές με απάτητο χιόνι μετατρέποντας μία χιονοδρομική βόλτα σε απόλυτη εμπειρία. Θα μιλήσει για τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στον Όλυμπο και για τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλήματος, αλλά και της περιοχής μέσω δράσεων, που αφορούν το ορειβατικό σκι και κυρίως των αγώνων του.
Προβολές βίντεο και φωτογραφιών θα πλαισιώσουν την εκδήλωση παρουσιάζοντας τις ομορφιές του Θεσσαλικού Ολύμπου από την περιοχή της Ελασσόνας, ενός παρθένου φυσικού περιβάλλοντος που συνδιαλέγεται ταυτόχρονα με την αρχαία ελληνική ιστορία και τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass