Αντιδράσεις για κατάργηση των ΔΕΥΑ

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2023 15:51

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαρσάλων με επικεφαλής τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Αναγνώστου Αποστόλη επισκέφτηκε το υποκατάστημα της ΔΕΥΑΦ, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους για τα σχέδια της Κυβέρνησης, που αφορούν στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ της χώρας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Αναγνώστου δήλωσε τα εξής: «Εκφράσαμε τη στήριξή μας στους εργαζόμενους και την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεση στον αντιλαϊκό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υλοποιεί στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό που σχεδιάζει είναι κλείνοντας και συγχωνεύοντας ΔΕΥΑ να ιδιωτικοποιήσει το νερό και να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο αντικείμενο – πεδίο, στο οποίο οι διάφοροι εργολάβοι θα μπορούν να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και να εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Οι εξελίξεις αυτές είναι απολύτως αρνητικές, θα οδηγήσουν σε εκτόξευση της τιμής του νερού και των άλλων υπηρεσιών, θα οδηγήσουν σε χαμηλότερης ποιότητας νερό, υπηρεσίες, έργα, σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Για άλλη μια φορά οι ανάγκες των πολλών για νερό ποιοτικό, σε επάρκεια και σε χαμηλή τιμή θυσιάζονται μπροστά στους διάφορους ομίλους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν.
Οι διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν δικαιώματα δεν πείθουν κανέναν. Έχει λερωμένη τη φωλιά της, όπως και όλα εκείνα τα κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις που χρόνια τώρα στηρίζουν κατά γράμμα και συναινούν με τις πολιτικές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, κοινωνικών αγαθών, υπηρεσιών κ.λπ. Οι σχεδιασμοί αυτοί που θα έχουν πολύ αρνητικά αποτελέσματα για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζόμενων των ΔΕΥΑ δεν πρέπει να περάσουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το προσωπικό της ΔΕΥΑΦ να μην επαναπαυθούν σε υποσχέσεις, να είναι σε επαγρύπνηση, ώστε να αντιδράσουν δυναμικά στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.
Καλούμε επίσης τον λαό της περιοχής να αντιδράσει δυναμικά στην προοπτική να κλείσει η ΔΕΥΑΦ. Να βγάλει συμπεράσματα από το τι έγινε με την ιδιωτικοποίηση των μεταφορών (έγκλημα στα Τέμπη), της ενέργειας (απλησίαστο ρεύμα), της Υγείας κ.λπ.
Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει να βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσουμε τους σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και για να διεκδικήσουμε:
- Να μη συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ.
- Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία θα καλύπτει την οικονομική επιβάρυνση των ΔΕΥΑ από την αύξηση του ενεργειακού τους κόστους.
- Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
- Τη συνταγματική κατοχύρωση ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται.
- Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών για τον λαό, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass