Συντονίζονται ενάντια στη μυδοκαλλιέργεια

ΑΙΡΕΤΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2023 16:16

Με πρωτοβουλία του σωματείου «Δίκτυο Δέλτα Πηνειού Τεμπών» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ευρεία σύσκεψη φορέων και δημοτών στο δημοτικό κατάστημα Στομίου.

Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, Τεμπών Γιώργος Μανώλης, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πάρα πολλοί δημότες, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία μονάδας μυδοκαλλιέργειας στην Αλεξανδρινή, στη θαλάσσια περιοχή των Δήμων Αγιάς και Τεμπών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Ρήγας και ακολούθησαν τοποθετήσεις των δημάρχων Αγιάς και Τεμπών, προτάσεις από τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής και τους δημότες που παρευρέθηκαν. Αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ευέλικτης Επιτροπής με πρωτοβουλία των δημάρχων Αγιάς, Τεμπών και του Δ.Σ. του Δικτύου με σκοπό:
* Την έκδοση σχετικού ψηφίσματος προς την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, τους βουλευτές των Νομών Λάρισας και Μαγνησίας, το οποίο δεσμευτήκαν να υπογράψουν όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη φορείς, αλλά και απλοί δημότες.
* Την άμεση διερεύνηση μέσω των νομικών συμβούλων των Δήμων Αγιάς-Τεμπών και του Δικτύου, για τον τρόπο και τις ενέργειες που θα απαιτηθούν με σκοπό τη ματαίωση της εν λόγω επένδυσης, φτάνοντας αν χρειαστεί μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
* Την οργάνωση στο άμεσο μέλλον συσκέψεων-εκδηλώσεων με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των δημοτών για το θέμα. Η απροσδόκητα μεγάλη συμμέτοχη του κόσμου στη σύσκεψη και η αγωνιστική διάθεση όλων να αποτραπεί το έργο αυτό είναι ελπιδοφόρα για την αποτροπή του και κάτοικοι και φορείς της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παραπέρα υποβάθμιση των παραλίων των Δήμων Αγιάς και Τεμπών και ενωμένοι θα αντιδράσουν δυναμικά σε μια τέτοια εξέλιξη.
Δ.Ζ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass