Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2023 8:37

Αναζητούν νέα εργαλεία για άτομα με αναπηρία

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ HORIZON 2020 «INGOV»

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το εργαστήριο τελικής επικύρωσης του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος «Horizon 2020» (Inclusive Governance Models and ICT Tools for Integrated Public Service Co-Creation and Provision) «inGOV» και αρκετοί εταίροι του παρουσίασαν τα βασικά αποτελέσματά τους.

Η πιλοτική δοκιμή που αφορά στην Ελλάδα, και για την οποία υπεύθυνος εταίρος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επικεντρώνεται στον επανασχεδιασμό και ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης εκπτωτικών καρτών πολιτών με αναπηρία για τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Η κοινοπραξία inGOV διοργάνωσε ένα τελικό εργαστήριο επικύρωσης. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εκπρόσωποι της κοινοπραξίας inGOV, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ενδιαφερομένων φορέων.
Οι 12 εταίροι του έργου inGOV από 9 ευρωπαϊκές χώρες στοχεύουν να αξιοποιήσουν τις υφιστάμενες (κυρίως της Ε.Ε.) σχετικές πολιτικές και πρωτοβουλίες, την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και τις καλές πρακτικές των επαγγελματιών και να εξειδικεύσουν νέες πολιτικές, μεθόδους και εργαλεία ΤΠΕ για τη δημιουργία και παροχή ολοκληρωμένων δημόσιων υπηρεσιών, χωρίς αποκλεισμούς. Το inGOV«βλέπει» τους πολίτες όχι μόνο ως τελικούς χρήστες, αλλά κι ως πιθανούς εταίρους και συνδημιουργούςγια τον σχεδιασμό και την παροχή ολοκληρωμένων δημόσιων υπηρεσιών.
ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ
Το έργο inGOV εστίασε, επίσης, στη βελτίωση του εννοιολογικού μοντέλου του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας σε πέντε βασικούς τομείς: Ευρωπαϊκές αξίες και αρχές, που πρέπει να καταγράφονται και να εξετάζονται σαφέστερα. Συνδημιουργία, η οποία έχει ενσωματωθεί στο υπάρχον μοντέλο της Ολοκληρωμένης Δημόσιας Υπηρεσίας. Ένα ολιστικό πλαίσιο για την παροχή πρακτικών οδηγιών στους επαγγελματίες. Αρχιτεκτονική και εργαλεία ΤΠΕ, που ενισχύουν την υφιστάμενη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική για τη διαλειτουργικότητα.
Τέσσερις Ευρωπαίοι πιλότοι για την αξιολόγηση της αξίας του ολιστικού πλαισίου και των εργαλείων ΤΠΕ. Ακολούθησε η παρουσίαση του ολιστικού πλαισίου της Ολοκληρωμένης Δημόσιας Υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκε από την Deloitte. Το ολιστικό πλαίσιο IPS αποτελεί πράγματι το εμβληματικό εννοιολογικό μοντέλο στο inGOV, για να καθοδηγήσει τους επαγγελματίες στη συν-δημιουργία και παροχή καινοτόμων μοντέλων διακυβέρνησης Ολοκληρωμένων Δημόσιων Υπηρεσιών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους πέντε πυλώνες ολιστικού πλαισίου του IPS, αλλά και να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσω μερικών διαδραστικών ασκήσεων.
Στη συνέχεια, η UBITECH πραγματοποίησε μια γρήγορη παρουσίαση για την αρχιτεκτονική υψηλού επιπέδου των εργαλείων,που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εφαρμογής -σε εναρμόνιση με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα- για να δώσει στη συνέχεια βήμα στους τέσσερις πιλότους του inGOV. Εκπρόσωποι της Αυστρίας, Μάλτας, Κροατίας και Ελλάδας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων και αναζήτηση κοινών στρατηγικών μεθόδων σε προκλήσεις με ενδιαφερόμενους φορείς της νέας ψηφιακής δημόσιας υπηρεσίας, προκειμένου να συνεχιστεί η επιτυχής υλοποίηση του έργου.
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών, παρουσίασε την πρόοδο των εργασιών, αλλά και τις επικείμενες δράσεις συν-σχεδιασμού και συν-δημιουργίας που προγραμματίζει, στο πλαίσιο υλοποίησης της τρίτης φάσης αξιολόγησης μέσα από τα εργαστήρια τόσο με τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας όλων των περιφερειακών ενοτήτων όσο και με τους ωφελούμενους (ΑμεΑ-Δ/νση Πρόνοιας) της νέας υπηρεσίας. Χρήσιμες απόψεις ακούστηκαν και καταγράφηκαν, με κοινή κατεύθυνση το όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών, που δεν είναι άλλη από την απλοποίηση διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων με αναπηρία.
Το εργαστήριο αποτέλεσε μια ευκαιρία για την κοινοπραξία,να έχει μια ολιστική άποψη για όλες τις δραστηριότητεςκαι τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, καθώς και να δημιουργήσει νέες συνδέσεις για μελλοντική συζήτηση. Πληροφορίες σχετικά με το inGOV στο: https://ingov-project.eu/.

 

Ορκίζεται η δημοτική αρχή στην Αγιά

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Από τον Δήμο Αγιάς ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 2:00 μ.μ., στην Αγιά, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου, των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και των συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων.


Ορκίζεται η δημοτική αρχή
ΚιλελέρΟρκίζεται το ερχόμενο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, ο Δήμαρχος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι πρόεδροι και σύμβουλοι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ. Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβασμιότατος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στάση εργασίας σήμερα
στη ΔΕΥΑΛΣτάση εργασίας τις ώρες 11 π.μ. με 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΛ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με καταργήσεις και συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ.
Την ίδια μέρα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ σε αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.

 

Βελτιώνει δρόμους στον Δήμο Κιλελέρ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους του Δήμου Κιλελέρ δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Aποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο Δήμου Κιλελέρ μετά τη θεομηνία της 10ης Οκτωβρίου 2021» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν σε τμήματα των παρακάτω Εθνικών, Επαρχιακών και Δημοτικών οδών:
* Εθνική Οδός 3: Λάρισα - Φάρσαλα
* Εθνική Οδός 6 Λάρισα – Βόλος
* Επαρχιακή Οδός 1: Λάρισα – Ελευθέριο
* Επαρχιακή Οδός 3: Πλατύκαμπος – Χάλκη - Νίκαια
* Επαρχιακή Οδός 29: Κραννώνας – Άγιοι Ανάργυροι – Νέες Καρυές
* Επαρχιακή Οδός 31: Κραννώνας – Δοξαράς – Άγιος Γεώργιος – Κυπάρισσος - Χαρά
* Επαρχιακή Οδός 32: Χαρά – Δίλοφο – Μύρα – Νέο Περιβόλι
* Επαρχιακή Οδός 40: Αγναντερή – Μεγάλο Μοναστήρι
* Δημοτική οδός Μεσοράχη – Άγιοι Ανάργυροι – Άγιος Γεώργιος
* Δημοτική οδός Κυπάρισσος – Ζάππειο - Δίλοφο
* Δημοτική οδός Νίκαια – Κυπαρισσία – Μοσχοχώρι - Νέο Περιβόλι
* Δημοτική οδός Χάλκη – Κυπαρισσία
Το έργο περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:
- Γενικές εκσκαφές, διάνοιξη τάφρων, άρση καταπτώσεων.
- Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, απομάκρυνση φερτών που εμποδίζουν την απορροή.
- Καθορισμός ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς.
- Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα – λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε συμβαλόμενες αγροτικές – δημοτικές οδούς.
- Καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών, ενίσχυση και επισκευή φρεατίων και τεχνικών εισόδου και εξόδου.
- Κατασκευή σωληνωτών διαφόρων διατομών εγκάρσια και κατά μήκος της οδού για την παροχέτευση ομβρίων και την αποκατάσταση παρόδιων προσβάσεων.
- Επέκταση κιβωτοειδών οχετών.
- Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ραμπών πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, ιρλανδικών διαβάσεων.
- Εξυγίανση – αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση - συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας.
- Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις – καθιζήσεις.
- Εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης – συμπλήρωσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης καθώς και στηθαίων ασφαλείας με βάση τα χαρακτηριστικά των οδών.

 

Συγκεντρώνει αγαθά για πλημμυροπαθείς
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Φιλανθρωπική δράση ενόψει Χριστουγέννων διοργανώνει η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Λάρισας. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ανοίγει τα γραφεία του και προχωράει στη συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης με απώτερο στόχο τη στήριξη πολιτών και οικογενειών της περιοχής μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες και όχι μόνο, αυτές τις γιορτινές μέρες.
Καλούμε όσες και όσους επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας αυτή. Η βοήθεια και η στήριξη όλων σας κρίνεται απαραίτητη. Τα γραφεία του κόμματος επί της οδού Ρούσβελτ 51-53, τις ακόλουθες ημερομηνίες θα παραμένουν ανοιχτά με σκοπό την συλλογή των τροφίμων.
Συγκεκριμένα Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00-9.00 μ.μ.
Τα αγαθά που θα μαζευτούν θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

 

Συναυλία ΚΚΕ για στήριξη της οικονομικής εξόρμησης

Οι Κλαδικές ΚΟΒ του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ οργανώνουν συναυλία στήριξης στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ αύριο Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 21:00 (προσέλευση από τις 20:00) στο «Skyland – Live Music Venue» (Φαρσάλων 24 – Πρώην «Πασάγιο»).
Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση «καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους να στηρίξουν μαζικά αυτή την πρωτοβουλία, να ενισχύσουν και με αυτόν τον τρόπο το ΚΚΕ που αλώστε στηρίζεται διαχρονικά στον λαό για την οικονομική του ενίσχυση, ώστε να τροφοδοτεί τους αγώνες του λαού για τα δικαιώματα».
Το μουσικό πρόγραμμα πλαισιώνουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες με πλήθος συμμετοχών σε μπάντες της πόλης, σε αρκετά project και παραγωγές, δίνοντας εορταστικό ρυθμό στην βραδιά. Τη συναυλία θα ανοίξει με hip – hop ήχους η «ManiFexx» (Ευαγγελία Μήνου) και θα ακολουθήσει ένα μελωδικό ταξίδι με εναλλακτική και ροκ μουσική από τους: Στέλιο Παπαδόντα («Ιδανικοί», «Nizerossa»), Φώτη Παπανικολάου («Αλγόρυθμοι»), Δημήτρη Φωτίου και Γιάννη Κατσανούλη («Thumbs Down»), Ηλία Νικολαΐδη («Minorfase», «War Pigs», «Sing Along»), Κώστα Τσαβαλιά («Hidden in the Basement», «Basement Brothers», «Sing Along») και τον τραγουδοποιό Γιώργο Γάλλο.
Η Συναυλία θα κλείσει με τους «Cauliflower Jam», ένα funk rock σχήμα που αποτελείται από τους μουσικούς: Ιορδάνη Ακριτίδη στη φωνή, τον Χρήστο Λαδίκα στην κιθάρα, τον Αχιλλέα Παπαζήση στο μπάσο και τον Ηλία Νικολαΐδη στα τύμπανα. Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass