«Θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών»

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ *ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΕΜΠΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2023 13:30

Συγκινημένος και με ενωτική διάθεση εμφανίστηκε χθες κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Τεμπών, του Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και των συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια τη Δημοτική Αρχή θα διέπει η αξιοπρέπεια και η διαφάνεια και παράλληλα «η συνείδηση και ο νόμος θα κατευθύνουν τα έργα και τις πράξεις χωρίς λαϊκισμό και δημαγωγία».
Την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, συνεπικουρούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητρόπολης. Ο κ.κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον Δήμαρχο καλή και παραγωγική θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Μητρόπολη θα είναι αρωγοί σε έργα και δράσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, όπως άλλωστε κάνει πάντα για όλους τους συνανθρώπους μας.
«Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί. Η εμπιστοσύνη σας προς τον συνδυασμό μας και προς το πρόσωπό μου μεταφράζεται ως ιστορικό χρέος. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο θα έχω την τιμή να υπηρετώ τους συνδημότες μου από τη θέση του δημάρχου, ο Δήμος μας θα διοικείται: Με σύνεση, με συναίνεση και σύνθεση, αλλά και αποφασιστικότητα.
Με ήθος, συνέπεια, όραμα, σχεδιασμό και σκληρή δουλειά. Με υπομονή, επιμονή και προσήλωση για να φέρουμε σε πέρας και τα πιο μεγάλα σχέδια», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μανώλης.
Τόνισε, επίσης, ότι «ο δημαρχιακός θώκος δεν είναι λάφυρο, αλλά μια θέση τεράστιας ευθύνης και καθημερινού αδιάκοπου αγώνα. Είναι μια θέση από την οποία πρέπει να υπηρετείς αξίες και όχι αξιώματα, ιδέες και όχι ιδεολογίες ή ακόμα χειρότερα ιδεοληψίες. Έτσι ακριβώς ξεκινήσαμε αυτό το δύσκολο, αλλά συναρπαστικό ταξίδι.
Με απρόβλεπτες καταστάσεις και κρίσεις, και με αγωνία για το πώς αυτές θα επηρεάσουν τον τόπο μας. Παρόλα αυτά, σταθήκαμε όρθιοι ως τοπική κοινωνία και προχωρούμε».
Ωστόσο, ο δήμαρχος κ. Μανώλης στάθηκε και στον ρόλο που πρέπει να έχει στο εξής το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας τα εξής: «Τώρα, είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να δείξουμε τη δέουσα ωριμότητα, αλλά και υπευθυνότητα, συμβάλλοντας ο καθένας από το δικό του μετερίζι στην κοινή προσπάθεια για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις δεν έχουν καμία θέση ούτε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε και στον δημόσιο διάλογο. Δεν μας επέλεξαν για αυτό οι δημότες. Προφανώς θα υπάρξουν και στιγμές που θα διαφωνήσουμε.
Άλλωστε, αυτή είναι η ομορφιά και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Ωστόσο, πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικούς ρόλους, αλλά με κοινές αγωνίες για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Άλλωστε, ο δρόμος για την ευημερία περνάει μέσα από την ομοψυχία και συνεννόηση».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, απευθυνόμενος σε όλους, είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτόν τον νέο αγώνα, σας θέλω όλους συμπαραστάτες.
Σας καλώ, να συνεργαστούμε ενωμένοι προς τον κοινό μας στόχο: Έναν Δήμο που ακολουθεί την πορεία της προόδου και της ενότητας. Με την υποστήριξή σας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που θα είναι φωτεινό για κάθε κάτοικο αυτού του υπέροχου τόπου».
Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του Ν. Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Δημήτρης Τσέτσιλας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος, ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσίας Λάρισας Νίκος Μητσογιάννης, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ Αθανάσιος Σαμπάνης, ο αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Τεμπών Σταύρος Ευαγγελίδης και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.
Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν, επίσης, και οι επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτών.
Η τελετή έκλεισε με τις υπογραφές αιρετών του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι ξεκινούν τη θητεία τους από την 1η Ιανουαρίου 2024.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι εξής:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΖΗΣΗΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΙΜΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΝΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΡΔΟΥΚΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΡΙΚΩΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΕΛΛΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, ΖΩΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΡΙΣΗ, ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΤΑΙΝΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ, ΚΑΡΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΑΡΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΔΕΛΗΤΖΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΗΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ.
-Οι εκλεγμένοι πρόεδροι και σύμβουλοι κοινοτήτων είναι οι εξής:
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΑΝΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΧΛΩΡΟΥ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΖΕΣ.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΕΡΓΑΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΝΩΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΟΝΤΑΣ.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΕΡΑΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΤΕΙΑΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΡΡΑΣ.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΑΡΡΑΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΪΤΗΣ.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΙΩΓΑ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΦΟΡΟΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΕΑΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΙΚΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΝΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ – ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΜΙΧΑΗΛ ΣΕΛΙΓΚΟΥΝΑΣ, ΝΙΚΗ ΔΑΡΔΑΚΟΥΛΗ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΣΣΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΝΟΣ, ΑΝΝΑ ΑΡΟΤΣΙΟΥ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΒΟΥΣΑΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΪΝΑΣ.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ, ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΥΠΑΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΨΑΝΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΖΑΡΑΣ.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΠΗΛΙΑΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΣΙΑΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΡΚΑΤΖΙΑΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΟΥΝΤΗΣ.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΕΒΛΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΚΑΡΔΑΡΑ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΡΔΑΚΗΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΪΡΕΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΣΩΝΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΒΟΣ.
* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΕΜΠΩΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΡΟΥΛΙΟΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass