Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2023 13:20

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή της ΕΜΕ Λάρισας

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης στο Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Την ψήφο των μαθηματικών του νομού διεκδίκησαν 14 στελέχη της μαθηματικής κοινότητας. Οι εκλεγέντες σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης σε ψήφους είναι οι εξής:
* Για τη Διοικούσα Επιτροπή:
Νίκος Ζέρβας, Σωτήρης Τερζόπουλος, Νάντια Θέου, Παναγιώτης Βογιατζής, Βασίλης Σδράκας, Βανέσσα Πατσιούρα, Στέλιος Κοφίνας, Νίκος Βαλώζος, Σταυρούλα Μπακαρού και Βάσω Τουρναβίτη.

* Για το Εποπτικό Συμβούλιο:
Κώστας Τσαβές, Γιώργος Χρηστίδης και Άγγελος Παπαϊωάννου.
Σύντομα οι Επιτροπές θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.

 

Εκλέγει πρόεδρο το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

Ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων,

την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., για την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου, καθώς και για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Λαρισαίων.

 

Το εορταστικό ωράριο της αγοράς στην Αγιά

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Αγιάς συνεχίζεται ως εξής: Σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 8 π.μ. – 2 μ.μ. και 4:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. Αύριο Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 8 π.μ. – 3 μ.μ. Μεθαύριο Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 11 π.μ. – 5 μ.μ. Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Ιανουαρίου κλειστά.

 

Σήμερα η λαϊκή αγορά στον Τύρναβο

Από τον Δήμο Τύρναβου ανακοινώνεται ότι λόγω της αργίας για τον εορτασμό του Πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών αύριο Σάββατο 30 Δεκεμβρίου η Λαϊκή Αγορά Τυρνάβου αυτής της ημέρας θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν, δηλαδή σήμερα Παρασκευή.

 

Κόβουν βασιλόπιτα οι Θεσσαλοί

Κοπή βασιλόπιτας οργανώνει διαδικτυακά η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και η Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα Ελλάδος 12:00 (πρωί), μέσω Zoom, χρησιμοποιώντας το παρακάτω link:
https://us06web.zoom.us/j/98129109058.

 

Μηχανική βλάβη σε λεωφορείο

ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Μηχανική βλάβη εκδηλώθηκε χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε λεωφορείο Υπεραστικού ΚΤΕΛ της χώρας στο ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης «Νιαβής», στη συμβολή της Νέας Εθνικής με την Παλαιά Εθνική Λάρισας - Βόλου. Λόγω της βλάβης από τον χώρο της μηχανής του λεωφορείου εκδηλώθηκαν καπνοί, ενώ στον χώρο μετέβησαν 3 οχήματα με 8 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, χωρίς να απαιτηθεί η επέμβασή τους, αφού δεν εκδηλώθηκε καν φωτιά. Να σημειωθεί ότι οι 16 επιβάτες είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα του λεωφορείου, ενώ με την αποκατάσταση της βλάβης το λεωφορείο αναμενόταν να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

 

Αϊ Βασίληδες θα εμφανιστούν στην Ελασσόνα

Περίπατο Άι Βασίληδων οργανώνει σήμερα στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας, στις 16:30, ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας.
Τιτλοφορείται «1ος Santa Walk» Ελασσόνας και οι οργανωτές του απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν φορώντας κόκκινα και χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ζωγραφική προσώπου για τα παιδιά και τους μεγάλους και θα δοθούν δωρεάν μπαλόνια και σκουφάκια Αγίου Βασίλη.
Στη συνέχεια, θα γίνει περίπατος στους δρόμους της πόλης, τραγουδώντας.
Ο περίπατος θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας για ένα ξέφρενο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

 

Αναβιώνει το έθιμο «Ες-Βασίλη»

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων θα αναβιώσει το έθιμο προσκύνημα στον Άι Βασίλη «Ες-Βασίλη», σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου και ώρα 6:00 το απόγευμα.
Η πομπή θα ξεκινήσει από την πλατεία, κρατώντας όλοι δαδιά, κεριά, φανάρια, τραγουδώντας και χορεύοντας το συγκεκριμένο τραγούδι και θα καταλήξει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου θα τελεστεί δέηση.
Με το πέρας του εθίμου, θα πραγματοποιηθεί γλέντι στην ταβέρνα «Κονάκι». Τη βραδιά θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Κώστας Χριστοδούλου και Κώστας Τασόκας.

 

Οι ακολουθίες Αγίου Δωδεκαημέρου
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Οι ακολουθίες του Αγίου Δωδεκαημέρου στον Άγιο Αχίλλιο συνεχίζονται ως εξής:
Aύριο Σάββατο 30 Δεκεμβρίου (Αγίου οσιομ. Γεδεών) στις 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου στις 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στις 6 μ.μ. ο Εσπερινός.
Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 (Μεγ. Βασιλείου-Πρωτοχρονιά) στις 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ. Ιερωνύμου. Στις 11.00 π.μ. δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος.
Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2023 (αγρυπνία) στις 8.30 μ.μ. οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανίων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 (Τα Άγια Θεοφάνεια)στις 7.00 π.μ. ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ. Ιερωνύμου. Στις 11.00 π.μ. η έξοδος από τον ναό για την κατάδυση του Σταυρού στον Πηνειό.
Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 (Σύναξη Τιμίου Προδρόμου) στις 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

 

Δοξολογία για το νέο έτος

Τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβασμιότατου κ.κ. Ιερώνυμου.

 

Δοξολογία τη Δευτέρα στην Αγιά

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Δοξολογία για τον ερχομό του Νέου Έτους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass