«Να μη σταλεί φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2023 13:57

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «επικίνδυνη και αντιδραστική είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να στείλει φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ και κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης που αντιδρούν στη σφαγή των Παλαιστινίων κηρύσσοντας ως αντίποινα τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Η απόφαση αποτελεί ανοιχτή στήριξη του βάρβαρου πολέμου που κάνει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη και πράξη πολέμου εναντίον του Αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου. Η επιχείρηση με την ονομασία Prosperity Guardian γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της νέας ιεράς Συμμαχίας υπό την αιγίδα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. να προστατεύσει το Κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ και να γενικεύσει τον πόλεμο στην περιοχή.
Έρχεται δε μετά την πρόσφατη τραγική κατάληξη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη με 5 νεκρούς και τραυματίες. Πόσες ακόμα μητέρες θα θρηνήσουν τα παιδιά τους; Η φρεγάτα του Π.Ν. θα βρεθεί σε εμπόλεμη ζώνη στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι Χούθι έκαναν ξεκάθαρο ότι τα πολεμικά πλοία που θα βρεθούν στην περιοχή θα είναι νόμιμος στόχος των πυραυλικών τους δυνάμεων. Με τις ενέργειές της, η Κυβέρνηση μετατρέπει τη χώραεπί της ουσίας σε εμπόλεμο μέρος, άρα και σε στόχο αντιποίνων. Καμία δουλειά δεν έχουν ελληνικά πλοία ή άλλες στρατιωτικές μονάδες σε αποστολές που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της. Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass