Οι γεωπόνοι βράβευσαν τα παιδιά τους

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2023 13:45

Σε κλίμα συγκίνησης ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας, οργάνωσε προχθές την 31η βράβευση 54 παιδιών των μελών του, που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, αλλά και εισήχθησαν σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απονέμοντας επαίνους και προσφέροντας γιορτινά δώρα.

Με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα Πρωτοχρονιάς συνοδεία πιάνου και κρουστών οργάνων άνοιξαν την εκδήλωση στην αίθουσα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου/ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας μαθητές και μαθήτριες- μέλη του εξαιρετικού Συνόλου Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας υπό την διεύθυνση των υπεύθυνων καθηγητριών Φρόσως Α. Κτιστάκη και Παρασκευής Καραγιάννη.
Ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακός τοποθετήθηκε λέγοντας πως «Όλοι στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας είμαστε πολύ συγκινημένοι, που βρισκόμαστε σε αυτή την αίθουσα με αγαπημένα πρόσωπα και δίνουμε με τις βραβεύσεις, κίνητρο στα παιδιά για να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον και μία καλύτερη χώρα. Συνεχίζουμε την παράδοση δεκαετιών του Γεωπονικού Συλλόγου μας να τιμά τα παιδιά μελών, ως μια ηθική επιβράβευση, μια οφειλόμενη τιμή στις προσπάθειες αυτής της γενιάς, που κυνηγάει τα όνειρά της». Συγκινημένος συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Τα παιδιά που βραβεύτηκαν πριν 31 χρόνια είναι πια γονείς και ο καθένας από την πλευρά του έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της Θεσσαλίας, του τόπου, που τη χρονιά που μας αφήνει, χτυπήθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο. Χτυπήθηκε και άφησε πληγές ανοιχτές, τραύματα, που σε πολλές περιπτώσεις δεν επουλώνονται. Χάσαμε πολλά, πονέσαμε, νιώσαμε ξεχασμένοι και μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα.
Η μοναδική ίσως ελπίδα και απάντηση στο σκληρό χθες, είναι τα φωτεινά μυαλά του σήμερα. Σε σας τα παιδιά, που δίνετε τον αγώνα της προόδου, στρέφουμε το βλέμμα και την ελπίδα. Σας ζητούμε να μην κάνετε τα δικά μας λάθη. Να προχωρήσετε μπροστά, ψηλά με αγάπη και εντιμότητα για τον τόπο μας. Όπου και όποτε μας χρειαστείτε θα είμαστε κοντά σας. Αγαπητά μου παιδιά, σας ευχαριστούμε για την ελπίδα, που μας δίνετε. Ως Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας σας ευχόμαστε μια καλύτερη χρονιά. Θερμά συγχαρητήρια σε εσάς παιδιά και τους γονείς σας, που σας στηρίζουν στον δύσκολο αγώνα σας και προσπαθούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής. Υγεία και προκοπή για εσάς και τις οικογένειές σας».
Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και βράβευσαν τους μαθητές και φοιτητές: ο Σεβαστός Πατέρας Νικόλαος ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου, οι βουλευτές Λάρισας κ. Χαρακόπουλος, κ. Κέλλας, η κ. Λιακούλη και κ. Κόκκαλης, ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας κ. Τζανακούλης, η γεν. διευθύντρια Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας κα Φτίκα, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Τσέτσιλας, ο κ. Γκουρομπίνος εκ μέρους του νέου περιφερειάρχη κ. Κουρέτα, ο κ. Μπίλλης εκ μέρους του τέως περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Μαμάκος, ο κ. Αλεξούλης εκ μέρους του τέως Δημάρχου κ. Καλογιάννη, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ κ. Σταυρίδης, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ΚΕ κ. Ντογκούλης, ο κ. Καγκελάρης από το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κ. Παπαγεωργίου & ο πρόεδρος της ΠΟΣΓ κ. Σοφολόγης.
Τέλος, από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου παρευρέθηκαν και συνεχάρηκαν τα παιδιά ο προέδρος κα Κωνσταντίνος Γιαννακός, ο αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Ρωμανόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Γρουσόπουλος, ο ταμίας κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής, τα μέλη κ.κ. Γεώργιος-Αλέξανδρος Καρανίκας, Χρήστος Παναγούλης – εκπρόσωπος και της ΠΟΣΓ & Γεώργιος Κωσταρόπουλος.
ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες:
Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Οδυσσέας - Κωνσταντίνος Σεϊτάνης, Αντώνιος Μακάς, Ιωάννης Στεφανούλης, Μυρτώ Γεωργιάδη, Αθανάσιος Νασιάρας, Αντώνιος Τσινούλης, Μάρκος Ηλιόπουλος
Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Μιχαήλ Μουλάς, Ανδρονίκη Νίτσικα, Βασιλική Παπαγεωργίου, Άγγελος Μπλιάτσιος, Σοφία Παπατριανταφύλλου, Χρυσαφένια Καρακωνσταντίνου, Αγαθοκλής Καραμπάτσας, Αντώνιος Τζέμος
Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Αθανασία Πράττου, Αθανάσιος Μακαγιός, Ευαγγελία Στεργίου, Αλεξάνδρα Σταθάκου, Σωτηρία – Φωτεινή Στεργίου, Παντελής – Μάριος Τζιτζιμπάσης, Αντώνιος Τζέμος, Ιωάννα Τσαλαλά, Παρασκευή Μπεκύρη, Μιχαήλ Τσακνάκης, Σταυρούλα Κατσή, Αστέριος Κατσής, Γεώργιος Κύρκος
Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Παρασκευή Τοπάλη, Ζωή Τζέμου, Παύλος – Ιωάννης Τσιάμπας, Δημήτριος Στεφανούλης, Ζωή Καραστέργιου, Ραφαηλία Τάτση, Γεωργία – Ραφαήλα Καραμπάτσα
Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Νίκη Τζέμου, Ελευθερία Τοπάλη, Χρήστος Μουστάκας, Αναστάσιος Ηλιόπουλος, Δέσποινα Δημητριάδου, Κωνσταντίνος Γκαρσίδης
Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Φανή Σταθάκου
Τέλος, βραβεύθηκαν οι φοιτητές κι οι φοιτήτριες:
•Φωτεινή Γκουτζουρέλα Τμ. Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος (Βόλος) του Παν. Θεσσαλίας
•Παρασκευή Καρακωσταντίνου Τμ. Χημείας του Παν. Ιωαννίνων
•Δημήτριος Μουστάκας Τμ. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Πληροφοριακά Συστήματα του Παν. Μακεδονίας
•Αθανάσιος Μακάς Σχολή Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας
•Δήμητρα Πάκα Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης
•Άννα Παπαγεωργίου Σχολή Επιστημών Υγείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν. Αθηνών
•Άννα Παπακώστα Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης
•Γραμματική Πράττου Τμ. Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης
•Ανέστης Στραφιώτης Τμ. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Παν. Μακεδονίας
•Αντώνιος Τσακνάκης Τμ. Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστημών του Παν. Θεσσαλίας
•Νικόλαος – Τσαμπίκος Τσιάμπας Τμ. Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Παν. Θεσσαλίας
•Αχίλλεια – Αλεξάνδρα Τσιαντή Τμ. Ψηφιακών Συστημάτων του Παν. Θεσσαλίας.
Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ
«Με μεγάλη υπερηφάνεια βρίσκομαι μαζί σας και καμαρώνω τους νέους μας, που αρίστευσαν και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της χώρας. Τα παιδιά, που βραβεύουμε σήμερα, αποτελούν θετικά πρότυπα επιμονής, θέλησης, αποφασιστικότητας και εργατικότητας, καθώς κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους, σε δύσκολους καιρούς».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές, παιδιά των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας: «Η επιτυχία σας, δεν ήρθε τυχαία, αλλά μέσα από τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλατε, με τους άξιους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σας. Αυτή την προσπάθεια, μην την σταματήσετε. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας σε έναν απαιτητικό και δύσκολο στίβο μάχης και η μόρφωση αποτελεί το πλέον απαραίτητο εφόδιο για να βγαίνετε νικητές».
H Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Στην εκδήλωση βράβευσης παιδιών των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου ν. Λάρισας, παρευρέθηκε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας:
«Βρίσκομαι κοντά σας, για να τιμήσω δια ζώσης τους βραβευόμενους, κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή ξεχωριστά, για την προσπάθεια που κατέβαλαν, όσο και για τις επιδόσεις τους. Εύχομαι στα παιδιά, είτε είναι πλέον φοιτητές, είτε ολοκληρώνουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους, να κατακτούν πάντοτε τους στόχους που θέτουν στη ζωή τους. Εύχομαι, πάντα να αξιοποιούν τη γνώση, πρωτίστως ως μέσο προσωπικής ολοκλήρωσης και αυτογνωσίας, αλλά και να μη ξεχάσουν ποτέ ότι όλα αυτά αποτελούν ταυτόχρονα τη βάση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, μέλη του οποίου πάντοτε θα αποτελούν.
Παρά τις δυσχέρειες, η σημερινή εκδήλωση μας θυμίζει πως οι Άνθρωποι του Τόπου μας δεν θα πάψουν ποτέ να αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και ότι αναγνωρίζουν ότι αυτό το μέλλον είναι στο χέρι τους να αλλάξει. Με την ευκαιρία της ημέρας, θέλω να επισημάνω την τεράστια προσφορά του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας διαχρονικά, αλλά και ειδικά στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας των πλημμυρών στον Τόπο μας. Ο Γεωπονικός Σύλλογος απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι σπουδαίος θεσμικός εταίρος της Πολιτείας σε θέματα διαχείρισης της αγροτικής οικονομίας και οφείλουμε να αξιώσουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο του, την εμπειρία του και τους άριστους επιστήμονες που διαθέτει».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass