Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2023 13:33

Δοξολογία για το νέο έτος

Αύριο, Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία για το νέο έτος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Σεβασμιότατου κ. Ιερώνυμου.

 

Πρωτοχρονιάτικο στην ενορία Πέτρου
και ΠαύλουΜε την ευκαιρία του νέου έτους η ενορία των Αγίων Πέτρου και Παύλου Λάρισας διοργανώνει το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο βραδινό, σήμερα Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023.
Στις 11.30 μ.μ. αρχίζει η ακολουθία, στις 12 τα μεσάνυχτα η ευχαριστία και δοξολογία και στη συνέχεια θα γίνει η κοπή της αγιοβασιλόπιτας. Από νωρίς παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας θα μεταφέρουν το μήνυμα της καινούργιας χρονιάς σε σπίτια των ενοριτών.

 

Πίτα Εξωραϊστικού Κρανιάς Ολύμπου

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ολύμπου διοργανώνει κοπή πίτας - χοροεσπερίδα, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου - των Φώτων, στον Πολυχώρο «Ανδρομέδα», στον Τύρναβο, στις 8.30 μ.μ. (είσοδος: 20€, στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και ποτό).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και χορό με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα, καθώς και λαχειοφόρο με δώρα. Πληροφορίες-κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2492-023.835, 6936-793.517 (Πολυχώρος Ανδρομέδα).

 

Κόβουν πίτα οι Σερραίοι στη Λάρισα

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και χοροεσπερίδα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, στις 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου «Village Garden» (6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας), ο Σύλλογος Σερραίων Νομού Λάρισας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εξής:
Παπαδόπουλος Δημήτρης 6983-500.414, Χατζηωαννίδης Θεόδωρος 6936-975.701, Κουρού Ελένη 6932-169.989, Κωστή Έλλη 6942-923.676 και Παπαδάρη Μαρία 6930-604.244. (Τιμή πρόσκλησης 20€, παιδική 10€ με πλήρες μενού, ποτά - αναψυκτικά, βασιλόπιτα και Σερραϊκά εδέσματα λουκάνικα Τζουμαγιάς, ακανές).

 

Συνέλευση Συνεταιρισμού Αγροτών Λάρισας
Σήμερα στα γραφεία του στη ΦιλιππούποληΣυνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών «Η νέα Ένωση» σήμερα Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού, επί της οδού Αγχιάλου 4, στη Φιλιππούπολη Λάρισας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα: Υποβολή και έγκριση του Ισολογισμού της χρήσης 2022 μετά των επ’ αυτού εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2022.
Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση 2023.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη του Συνεταιρισμού που έχουν εκπληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Συνεταιρισμό.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η τακτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 

«Καταστρέφεται πολύτιμη γεωργική γη για φωτοβολταϊκά πάρκα»
Καταγγέλλει η ΛΑ.ΣΥ. ΦαρσάλωνΣε ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαρσάλων, κ. Απόστολου Αναγνώστου, επισημαίνονται τα εξής:
Την πολιτική που προωθεί την εγκατάσταση χιλιάδων φωτοβολταϊκών μονάδων από επιχειρηματικούς ομίλους σε μεγάλες γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις πολλών περιοχών του Δήμου Φαρσάλων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαρσάλων, και σημειώνει ότι «συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα και στην ανακοίνωση των αγροτών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Δημητριακών και Οσπρίων Αγίου Κωνσταντίνου Φαρσάλων «Ο Πολυδάμας», για την ασυδοσία στην αδειοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων και εκφράζει την αντίθεσή της στην κατάληψη καλλιεργήσιμης γης από φωτοβολταϊκά πάρκα».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι «αρωγός σ’ αυτήν την πολιτική, με το ψευδεπίγραφο περίβλημα της «πράσινης ανάπτυξης», είναι και η νεοδημοκρατική Δημοτική Αρχή Φαρσάλων, που συμφωνεί με Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για φωτοβολταϊκά, ακόμη και σε περιοχές NATURA 2000 και με τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ).
Η απώλεια εισοδήματος είναι δεδομένη και αυτό αναγκάζει κάποιους να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη διάθεση της γης τους σε εταιρείες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαρσάλων θα συμφωνήσει με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Κώστα Μπρέλλα, στο ερώτημα πως εάν κάποιος ενδιαφέρεται για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass