Ξεσήκωσαν γουρουνοχαρά και Ντιβιτζήδες

*Πλήθος κόσμου χθες στην αναβίωση των ανατολικορωμυλιώτικων εθίμων, στη Φιλιππούπολη

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2023 14:03

Με χορούς και με τραγούδια αναβίωσε και φέτος το πατροπαράδοτο έθιμο της «γουρουνοχαράς» στην πλατεία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα από την Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη της συνοικίας.

Η φωτιά άναψε το πρωί και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν με το «καψάλισμα» και το τεμάχισμα του γουρουνιού, ενώ, παράλληλα, μαγειρεύτηκαν παραδοσιακά ανατολικορωμυλιώτικα φαγητά, όπως ο «καβρουμάς», η καρβαβίτσα (ή κόλια ή μπουχουρίτσα) και η «τηγανιά», τα οποία προσφέρθηκαν στον κόσμο με το κρασί να ρέει άφθονο. Το μεσημέρι το γλέντι άναψε για τα καλά με την αναβίωση του εθιμικού δρώμενου «Καμήλες και Ντιβιτζήδες» που ξεσήκωσαν τον τόπο με τις γκάιντες και τα κουδούνια τους και τράβηξαν όλα τα βλέμματα με τις μεταμφιέσεις τους. Ο κόσμος λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς συμμετείχε στο παραδοσιακό ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι που απογειώθηκε με τους μουσικούς Μυλωνόπουλο Χρήστο στο ακορντεόν, Λαγκάνη Γιάννη στην γκάιντα και Δεληγιάννη Γιώργο στα κρουστά. Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής η ομάδα που συμμετέχει στο δρώμενο «Καμήλες και Ντιβιτζήδες» πέρασε από σπίτια της συνοικίας για να χορέψει η Καμήλα και να προσκαλέσει τον κόσμο στη γιορτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass