«Μη στέλνετε τα παιδιά σας σχολείο»

ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ -ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2024 13:10

Εγκύκλιο με μέτρα και οδηγίες για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα επιστρέψουν στα σχολεία, θα εκδώσουν τις προσεχείς μέρες Υπουργείο Υγείας και Παιδείας, σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνουν για να προστατευτούν από τον κορονοϊό (covid) και την εποχική γρίπη.

Παράλληλα, με την ίδια εγκύκλιο, τα δύο αρμόδια υπουργεία θα προτρέπουν τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης ή άλλων ιώσεων και να παραμένουν σπίτι έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους.
Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, που αγγίζει το 90%, έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές. Με τα περιστατικά να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε συνδυασμό με τις εποχικές ιώσεις και τη γρίπη, το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ηδη πολλοί γονείς σκέφτονται αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με την επανέναρξή τους από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές αφού βλέπουν τα κρούσματα τόσο του covid όσο και της εποχικής γρίπης να αυξάνονται ραγδαία.
Ωστόσο ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου επισημαίνει στην «Ε», ότι η αύξηση είναι η αναμενόμενη μετά τις γιορτές.
Μάλιστα το κύμα της εποχικής γρίπης βρίσκεται στο ξεκίνημά του, γεγονός που σημαίνει ότι θα κλιμακωθεί τις επόμενες έξι με επτά εβδομάδες.
Το πρώτο μέτρο που θα πάρουν τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι να σταλεί στα σχολεία και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης το επικαιροποιημένο έγγραφο με τις οδηγίες για Covid, γρίπη και ιώσεις, αλλά και να γίνει η σχετική υπενθύμιση για τους εμβολιασμούς. Μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τάχθηκε κατά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες εγκύκλιο για τις απουσίες των μαθητών, η οποία θα είναι ίδια με την περσινή, σύμφωνα με την οποία με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/-ουσών, καταχωρίζονται, αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών έως πέντε εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής.
Η εγκύκλιος που θα εκδοθεί είναι ίδια με την περσινή που ανέφερε ότι «…καταχωρίζονται, αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/-τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass