Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2024 13:45

Πανηγυρίζει ο Ναός Τιμίου Προδρόμου στον Τύρναβο
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πανηγυρίζει μεθαύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου στον Τύρναβο.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών ακολουθιών έχει ως εξής:
Σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου το πρωί στις 07:00 έως 10:00 θα τελεσθεί Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μέγα Βασιλείου και ο αγιασμός.
Αύριο, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 7:00 ως 10:30 π.μ. Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τω Υδάτων. Στις 05:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 07:00 έως 10:30 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμή της Συνάξεως του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή όλων των ιερέων της πόλεως. Στις 5:00 μ.μ. θα τελεσθεί μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

 

Σήμερα η λαϊκή αγορά του Τυρνάβου

Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοινώνει πως λόγω της αργίας των Θεοφανίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Τυρνάβου, η λαϊκή αγορά του Τυρνάβου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.

 

Λειτουργίες στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Το πρόγραμμα λειτουργιών της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς ως εξής: Σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στις 5:00 το πρωί, Όρθρος, ακολουθία των ωρών, μέγας εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Το βράδυ, από τις 8:00 ως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, Ιερά Αγρυπνία για τα Άγια Θεοφάνια.
Αύριο Σάββατο 6 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί Εσπερινός στις 5:00 το απόγευμα. Μεθαύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 6:45 το πρωί, θα γίνει Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα, στις 5:00 Εσπερινός.

 

Κόβει πίτα ο Εξωραϊστικός Κρανιάς

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ολύμπου διοργανώνει κοπή πίτας - χοροεσπερίδα, αύριο Σάββατο 6 Ιανουαρίου - των Φώτων, στον πολυχώρο «Ανδρομέδα» στον Τύρναβο, στις 8.30 μ.μ. (είσοδος: 20€ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και ποτό). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και χορό με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα, καθώς και λαχειοφόρο με δώρα. Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο: 2492-023.835 - 6936-793.517 (πολυχώρος Ανδρομέδα).

 

Ρίχνουν τον σταυρό στο λιμάνι Αγιοκάμπου
ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγιάς, οι τελετές αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς για τη Δημοτική Ενότητα Αγιάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δήμητρας για τη Δημοτική Ενότητα Λακέρειας, στο λιμάνι Στομίου, στη θέση «Φάρος», για τη Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών, και στο λιμάνι του Αγιοκάμπου (κεντρική εκδήλωση), στις 12 το μεσημέρι, για τη Δημοτική Ενότητα Μελιβοίας (προσέλευση επισήμων 11:45).

 

Εορτασμός Θεοφανίων στον Δήμο Κιλελέρ
ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με λαμπρότητα θα γιορταστούν τα Άγια Θεοφάνια στον Δήμο Κιλελέρ. Στην πρωτεύουσα του Δήμου, στη Νίκαια, αύριο Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων και στη συνέχεια θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο σιντριβάνι της Κεντρικής πλατείας.
Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν και στις άλλες κοινότητες του Δήμου.

 

Απολογιστική εκδήλωση Συμβουλίου Νεολαίας

Απολογιστική εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (2ος όροφος), στις 7 σήμερα το απόγευμα.
Με την Απολογιστική Εκδήλωση ολοκληρώνεται η θητεία 2021-2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, όπου θα παρουσιαστεί όλο το έργο του οργάνου από τα μέλη του Προεδρείου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass