Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2024 7:00

Συνεχίζεται η αποχή μελών του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ

Τη συνέχιση της αποχής των εκπροσώπων του από συμβούλια και επιτροπές μέχρι τις 22 Ιανουαρίου αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ στο πλαίσιο της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή ενός άδικου και μεροληπτικού φορολογικού νομοσχεδίου που θα αποδειχθεί και αναποτελεσματικό επί της ουσίας, δημιουργώντας κοινωνικό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Από την πλευρά του το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, παραμένει προσηλωμένο στο δίκαιο των αιτημάτων του, συνεχίζοντας τις δράσεις και τις κινήσεις διαμαρτυρίας του, με στόχο την αλλαγή στάσης της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.
Ως εκ τούτου καλεί για το εν λόγω χρονικό διάστημα τα μέλη του να απέχουν από τα καθήκοντά τους ως μέλη συμβουλίων ή επιτροπών για τα οποία έχουν οριστεί ως εκπρόσωποι του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας».


Αιμοδοσία στη Νίκαια

Αιμοδοσία οργανώνει αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα, στον πρώην νηπιαγωγείο Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΥΔΑ) Λάρισας.

 

Προετοιμασία διαγωνιζόμενων στον «Ευκλείδη»

Για τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες στον διαγωνισμό «Θαλής» των τάξεων Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’, Γ’ Λυκείου, θα πραγματοποιηθούν ειδικά μαθήματα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό «Ευκλείδης» στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, το Σάββατο 13-1-2024, στις 15:00-18:00, όπως ανακοινώθηκε από τη διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο Ιατρό, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: «Εκείνον δει αυξάνειν, εμέ δε ελαττούσθαι». Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή».

 

Βραβεύσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας βραβεύει παιδιά μελών του, που πέτυχαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2023. Η εκδήλωση θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00, στο «Εν Λαρίση» (οδός Μητροπολίτου Δωροθέου 1-Λάρισα). Από τον Σύλλογο καλούνται τα μέλη του να ενημερώσουν τη γραμματεία του, μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, αποστέλλοντας στο e-mail: info@isli.gr, τα στοιχεία των παιδιών, επισυνάπτοντας και σχετική βεβαίωση εγγραφής στις σχολές που εισήχθησαν.

 

Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγ. Αντωνίου στον Άγ. Αχίλλιο

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στις 9.00 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, τον Όρθρο μετ’ αρτοκλασίας και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Κάθε Πέμπτη οι Παρακλήσεις του Αγίου Λουκά στον Αγιο Αχίλλιο

Κάθε Πέμπτη στις 7.00 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια των Ιερών Παρακλήσεων θα εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass