Απόδραση για μια... «άσπρη μέρα»

ΜΑΖΙΚΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2024 18:00

Αφού είδαν και αποείδαν οι Λαρισαίοι, πήραν τα βουνά. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πολλοί απέδρασαν αναζητώντας χιόνι…

Οι γιορτές πέρασαν χωρίς να πέσει ούτε μια νιφάδα στα πεδινά, όμως το τσουχτερό κρύο και ο ήλιος με δόντια μας κράτησαν συντροφιά όλες τις προηγούμενες ημέρες. Το άνοιγμα, όμως, των χιονοδρομικών κέντρων σε Πήλιο και Ελατοχώρι λειτούργησε ως δέλεαρ για τους λάτρεις του χιονιού.
Στην προσπάθειά τους να δουν μια «άσπρη» μέρα, χωρίς να χρειαστεί να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, πολλοί επέλεξαν ως προορισμό και την πανέμορφη Σπηλιά Κισσάβου... και μπορεί το τοπίο να τους αποζημίωσε, αλλά η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη, αφού αρκετοί αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους πολύ μακριά, καθώς η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη, ενώ και στις ταβέρνες το να βρει κάποιος τραπέζι έγκαιρα ήταν σαν να έπιασε το «τζόκερ», αφού ο χρόνος αναμονής ξεπερνούσε τις 2 ώρες.
Ωστόσο, οι περισσότεροι πήγαν προετοιμασμένοι για να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου, να παίξουν με τα παιδιά τους στο χιόνι και να φωτογραφηθούν σε λευκό φόντο. Οι λάτρεις του σκι έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στα χιονοδρομικά του Ελατοχωρίου και του Πηλίου, μιας και του Περτουλίου δεν άνοιξε, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και σε άλλους ορεινούς προορισμούς, όπως η Καλλιπεύκη, η Καρυά, το Λιβάδι, ο Παλαιός Παντελεήμονας, για όσους θέλανε μια διαφορετική κυριακάτικη απόδραση.
Στο μεταξύ, την Κυριακή και στη Λάρισα η κίνηση στις ταβέρνες και τα καφέ της πόλης ήταν επίσης αυξημένη, αφού η ανοιχτή αγορά στο κέντρο από τις 11 έως τις 4 το απόγευμα και η καλοκαιρία βοήθησαν.
Το απίθανο κόντραστ καιρικών συνθηκών, με ήλιο στην πόλη και χιόνι στα κοντινά ορεινά, σε κάθε περίπτωση ήταν σύμμαχος της εστίασης, που συνήθως μετά τις γιορτές βλέπουν περιορισμό της κίνησης.
Όσον αφορά τη θερμοκρασία των επόμενων ημερών, οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούν για άνοδο της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 15 βαθμούς. Βέβαια, ήδη ορισμένοι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για αλλόκοτο καιρό, αφού η εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει το Σαββατοκύριακο με σκανδιναβικό ψύχος, χωρίς όμως η κατάσταση να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass