Ναι στον ΟΔΥ Θεσσαλίας, όχι στο κλείσιμο των ΤΟΕΒ

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΟΥΡΗΣ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2024 13:50

Σύμφωνος με την προοπτική σύστασης Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, χωρίς, όμως, να κλείσουν οι ΤΟΕΒ, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να επιλύουν τοπικά προβλήματα 24 ώρες το 24ώρο, δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρης Τσιουρής.

Λίγο μετά τη σύσκεψη του ΥπΑΑΤ Λ. Αυγενάκη με τους προέδρους των ΤΟΕΒ στη Θεσσαλία και τη συζήτηση που ξεκίνησε για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, ο κ. Τσιουρής δήλωσε τα εξής: Το σύνολο των ΤΟΕΒ Θεσσαλίας συμφωνεί με τη σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, δέχεται τον πλήρη οικονομικό και διοικητικό έλεγχο των υπαρχόντων ΤΟΕΒ, δεν δέχεται και είναι αντίθετο με την πρόταση για κλείσιμο των τοπικών ΤΟΕΒ.
Τα ΤΟΕΒ είναι Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) απαρτίζονται από αγρότες-μέλη, οι δε υπάλληλοι πληρώνονται με εισφορές των αρδευτών. Δεν έχουν καμία σχέση με τον προϋπολογισμό του κράτους. Εφόσον κλείσουν, θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα ως προς την άρδευση των χωραφιών και όχι μόνο. Με τη δημιουργία ενός υδροκέφαλου διοικητηρίου είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται στα χωριά μας, χωρίς την άμεση επαφή με τους αρδευτές σε καθημερινή βάση. Εκείνο που χρειάζεται άμεσα είναι η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν οι ΤΟΕΒ, να ολοκληρωθούν βασικά έργα, όπως το φράγμα του Αχελώου, να δοθεί φτηνή ηλεκτρική ενέργεια και αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο. Μόνο έτσι δεν θα φτάσουμε στην ερημοποίηση των χωριών μας, που αυτήν τη στιγμή αγγίζει το 70%. Οι ασκήσεις επί χάρτου είναι καλές, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των Οργανισμών λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 ημέρες τον χρόνο. Αυτό είναι αδύνατο να το κάνει ένας υπάλληλος του δημοσίου. Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass