Η Ρευματολογική Κλινική ΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2024 13:00

Με περίσσιες ευχές και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα υπηρεσίες υγείας και βιοϊατρικής έρευνας υψίστου επιπέδου κόπηκε η βασιλόπιτα της Κλινικής Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (γνωστής και ως Ρευματολογικής Κλινικής) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρουσία του Διευθυντή της Κλινικής, της Προϊσταμένης του Νοσηλευτικού Προσωπικού, των ιατρών, νοσηλευτριών, διοικητικού και ερευνητικού προσωπικού.

Σε οικογενειακό κλίμα και με την αρμόζουσα σεμνότητα και απλότητα που επιβάλλουν οι δύσκολοι καιροί που βιώνουμε, ανταλλάχθηκαν ευχές για μια δημιουργική και γόνιμη χρονιά.
Στην προσφώνησή του ο Διευθυντής της Κλινικής κ. Δημήτριος Π. Μπόγδανος, Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων του Παν. Θεσσαλίας ευχήθηκε στο προσωπικό της κλινικής και του εργαστηρίου υγεία, δύναμη και κουράγιο. « Οι καιροί είναι απαιτητικοί και δύσκολοι. Οι πολίτες μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Οι ασθενείς μας επιδιώκουν πάνω από όλα εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο νοσοκομείο και τα ιατρεία μας και τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με ενσυναίσθηση και πλήρη επίγνωση των τεράστιων προσδοκιών από ασθενείς και οικείους. Για να το καταφέρουμε αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξη των οικείων μας, τη βούληση και την εσωτερική δύναμη και αντοχή που έχουμε επιδείξει στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας όσο και στη μακρά πορεία προσφοράς της κλινικής μας. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, η οποία μας δίνει δύναμη και λόγο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας που ξεκίνησε 20 χρόνια πριν. Μια παρακαταθήκη για τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη τη χώρα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Τα ιατρεία μας δέχονται 8.000-10.000 επισκέψεις ετησίως, η κλινική μας νοσηλεύει τα πιο απαιτητικά και δύσκολα περιστατικά ασθενών με ρευματικές παθήσεις και αποτελεί κέντρο αναφοράς αυτοάνοσων ρευματικών παθήσεων και μια από τις μεγαλύτερες ρευματολογικές κλινικές στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Η ερευνητική και ακαδημαϊκή μας προσφορά έχει αναγνωριστεί στα πέρατα της γης και αποτελεί παράδειγμα μίμησης για νέους συναδέλφους. Όλα αυτά δεν θα τα καταφέρναμε αν δεν βάζαμε στο κέντρο της προσφοράς μας την ανιδιοτέλεια και το αίσθημα της ευθύνης και αν δεν ήμασταν προσηλωμένοι στους στόχους και τις δράσεις μας. Αν σταματήσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στην προσφορά αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας που ταλαιπωρείται θα γκρεμίσουμε όλα όσα τόσο δύσκολα έχουμε χτίσει τα τελευταία 20 έτη και θα δημιουργήσουμε ένα κενό που δύσκολα θα αναπληρωθεί. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, δύναμη και κουράγιο» τόνισε ο κ. Δ. Μπόγδανος.
Η Ρευματολογική Κλινική είναι η πρώτη Πανεπιστημιακή Κλινική Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας της χώρας. Η Κλινική και το Εργαστήριό της έχουν αναγνωριστεί ως κέντρα αναφοράς και αριστείας στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Το κλινικό και ερευνητικό έργο της κλινικής και των συνεργατών της έχει τιμηθεί με δεκάδες διεθνή και εθνικά βραβεία αναγνώρισης της προσφοράς και του υψηλού επιπέδου. Εντός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ερευνητική απόδοση και το ακαδημαϊκό έργο του Τμήματος βρίσκονται συνεχώς στις 10 πρώτες θέσεις ερευνητικής και ακαδημαϊκής αριστείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass